Τοπικά

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου παρασκεύασαν κρεμοσάπουνο και θα το παρουσιάσουν στο Παγκύπριο διδακτήριο

Δεκάδες μπουκαλάκια με κρεμοσάπουνο που παρασκεύασαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, θα εκτεθούν στο μπαζάρ που διοργανώνει το σχολείο στον χώρο του παγκύπριου διδακτηρίου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.
Οι μαθητές μυήθηκαν στις έννοιες της επιχειρηματικότητας μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο σχολείο με συντονιστή τον καθηγητή χημείας κ. Αριστείδη Κούκο.
Στόχος της όλης δράσης που ξεκίνησε πέρυσι ήταν αφενός να δημιουργηθεί ένα προϊόν, αφετέρου να μάθουν οι μαθητές πως θα συσκευαστεί, θα προωθηθεί και θα αγοραστεί από τους καταναλωτές.

Έτσι οι μαθητές γνώρισαν όχι μόνο πώς παράγεται το κρεμοσάπουνο μέσα από την καθοδήγηση του καθηγητή τους, αλλά και πώς να το αναδείξουν.
Στο πλαίσιο της δράσης δημιουργήθηκαν έξι ομάδες, μάρκετινγκ, πληροφορικής, παραγωγής, δημοσίων σχέσεων, πωλήσεων και υπολογιστών, που είχαν ξεχωριστό επιτελικό ρόλο.
Ο καθηγητής κ. Γούκος επισήμανε πως το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με τίτλο «Από την παραδοσιακή στη σύγχρονη βιομηχανική παραγωγή κρεμοσάπουνου» ξεκίνησε πέρυσι. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του και στόχος ήταν να μπουν οι μαθητές στην λογική μιας μικρής επιχείρησης εντός του σχολείου. Επίσης οι μαθητές αντιλήφθηκαν πως για να παραχθεί, συσκευαστεί και τοποθετηθεί στο ράφι ένα προϊόν, πρέπει να εργαστούν μαζί πολλά άτομα και όχι ένας».

Οι μαθητές δούλεψαν στο πρόγραμμα εκτός διδακτικού ωραρίου μεταβαίνοντας στο σχολείο ακόμη και στα μέσα Ιουλίου για να ετοιμάσουν το κρεμοσάπουνο. Και τελικά κατάφεραν να παράγουν γύρω στα 240 λίτρα κρεμοσάπουνου που εναποτέθηκαν σε πλαστικά μπουκαλάκια των 300 και 500 ml. Τα μπουκαλάκια, αλλά και οι πρώτες ύλες ήταν χορηγίες εταιρειών».
Οι μαθητές μέσα από τις δηλώσεις τους για το πρόγραμμα ανέφεραν πως ενθουσιάστηκαν και κατανόησαν μια άλλη διέξοδο που μπορεί να δώσει η επιχειρηματικότητα, η οποία βέβαια είναι και αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.
Η Νίκη Ευσταθίου τόνισε πως «το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού μελετήσαμε το μάθημα της χημείας στην πράξη του και αντλήσαμε γνώσεις που θα μας φανούν χρήσιμες στην συνέχεια».

Ο Γιώργος Μαυρομάτης υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν τη σημασία της επιχειρηματικότητας από το σχολείο».
Η Φιλοθέη Αλεξανδράκη τόνισε ότι «μέσα από το πρόγραμμα είδαν οι μαθητές, πώς θα είναι ο επαγγελματικός χώρος αργότερα. Προετοιμάστηκαν πνευματικά και σωματικά για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του μέλλοντος».
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε πως «όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν πολύ καλά και παρήγαγαν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση».
Η Αλίκη Καρανάσιου επισήμανε πως «δουλέψαμε στο πρόγραμμα ακόμη και το καλοκαίρι. Ενθουσιαστήκαμε και ζήσαμε μια νέα εμπειρία».
Ο Άγγελος Βαδαρλής τόνισε πως «αποκομίσαμε εμπειρίες για το μέλλον, τι να περιμένουμε και αποδείχθηκε πως η ομάδα χρειάζεται καλούς συνεργάτες. Οι γονείς μας μάς στήριξαν στην όλη πρωτοβουλία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το