Τοπικά

Mαθητές του 1ο Γυμνασίου Βόλου στην Ιταλία – Συμμετείχαν σε πρόγραμμα για την αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας

Μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποιήσαν επίσκεψη στο Δημόσιο Οικονομικό Σχολείο ITES ‘’A. Fraccacreta’’ στο Σαν Σεβέρο της Ιταλίας, στο πλαίσιο συνεργασίας τους μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (KA2) με θέμα ‘’Πως η Μετανάστευση Εμπλουτίζει τον Πολιτισμό’’, ‘’Culture Enriched with Migration’’. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Δανία και πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των έργων και δραστηριοτήτων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ καθορίστηκαν οι δράσεις της σχολικής χρονιάς 2018-2019.

 

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, να ενημερωθούν για τα θετικά αποτελέσματα της υγιούς αφομοίωσης των μεταναστών και προσφύγων μέσα από την αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας. Επιπλέον κύρια επιδίωξη είναι να αποκτηθεί από μέρους των μαθητών γνώση και σεβασμός προς την δική τους πολιτιστική ταυτότητα, ώστε να γίνουν οι επόμενοι υγιείς Ευρωπαίοι πολίτες που γνωρίζουν τις ρίζες τους και σέβονται τους άλλους πολιτισμούς.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στις καλές πρακτικές που εφαρμόζει το 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Έτσι μαθητές και καθηγητές υλοποιούν προγράμματα Erasmus, αδελφοποιήσεων, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά με κράτη όπως η Γερμανία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελβετία κ.α. Επιπλέον το 1ο Γυμνάσιο Βόλου συνεργάζεται με ελληνικά σχολεία άλλων πόλεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της θετικής στάσης των μαθητών και μαθητριών μέσω της συνεργασίας, συνδημιουργίας και συνύπαρξης με μαθητές άλλων περιοχών και κρατών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το