Τοπικά

Μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου πρωταγωνιστές ταινίας για τη διασκέδαση

Η διασκέδαση στην Ελλάδα έγινε κινηματογραφική ταινία από το 19ο Δημοτικό Βόλου και η οποία προβλήθηκε χθες το πρωί στο σινεμά Village παρουσία των ίδιων των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των συγγενών τους.
Τα γυρίσματα διήρκεσαν τρεις μήνες, έγιναν σε φυσικούς χώρους, όπως στην παραλία, το λιμάνι, τον Άναυρο, αλλά και σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.
Και πρωταγωνιστές ήταν τα ίδια τα παιδιά που δραματοποίησαν ελληνικές ταινίες μέσα από τις οποίες παρουσιαζόταν η διασκέδαση στην μεταπολεμική Ελλάδα.


Με τη συνδρομή των γονέων εξασφάλισαν ρούχα και ενδυμασίες για την κάθε εποχή, ενώ οι εκπαιδευτικοί έκαναν κοπιώδεις προσπάθειες για να τους εναρμονίσουν στα μουσικά και χορευτικά ήδη και έθιμα της εκάστοτε περιόδου.
Μέσα σε μια μιάμιση ώρα ξετυλίχθηκε ο μύθος της ελληνικής διασκέδασης από το ρεμπέτικο μέχρι την ντίσκο.

Ο μαθητής της Β’ Τάξης Δημήτρης Μουστάκας δήλωσε πολύ χαρούμενος που συμμετείχε στην ταινία «Γαρύφαλλο στ’ αυτί», ενώ η μαθήτρια της Δ’ τάξης Βασιλική Χατζηκουμπή επισήμανε πως «της άρεσε που χόρεψε και τραγούδησε στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», όπου ήταν και πρωταγωνίστρια.
Ο δάσκαλος κ. Απόστολος Σουλιώτης που είχε την τεχνική υποστήριξη της πρωτοβουλίας κάνοντας το μοντάζ δήλωσε πως «με πολλή προσπάθεια από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς γυρίστηκε μια πολύ καλή ταινία».

Ο διευθυντής του 19ου Δημοτικού κ. Λάμπρος Σδρόλιας ανέφερε πως η ταινία «Ελλάδα καλή διασκέδαση» γυρίστηκε από αρχές Μαρτίου μέχρι τέλη Μαΐου. Κάναμε το καλύτερο για να διασκεδάσουμε τα παιδιά τα οποία προσπάθησαν να μιμηθούν φτασμένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Το μήνυμα είναι πως το δημόσιο, όταν βάζει κάποιο στόχο, έχει άξια στελέχη, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να τον υπηρετήσουν».
Ο κ. Σδρόλιας συμπλήρωσε πως η διασκέδαση στον Έλληνα είναι σύμφυτη. όπου βρει διασκεδάζει.
Η Βιβή Γιαμαρέλου συμμετείχε στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και όπως τόνισε, ενώ στην αρχή ντρεπόταν, τελικά τα πήγε πολύ καλά και ανταποκρίθηκε στον ρόλο της. Μάλιστα είπε πως οι Έλληνες και τις παλιότερες εποχές διασκέδασαν και χωρίς να έχουν τα σημερινά μέσα».

Ο υπεύθυνος της Village cinema στον Βόλο κ. Χρήστος Τσιμπίδας τόνισε πως «Το ουσιαστικότερο κομμάτι της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η αποτύπωση της ματιάς των μαθητών, μέσα από τα ερεθίσματα και τις ιστορικές σκηνές του Ελληνικού κινηματογράφου.
Χάρη σε αυτή την εμπειρία τούς δόθηκε η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να αυτοσχεδιάσουν και να έρθουν σε επαφή με τη μαγευτική τέχνη του κινηματογράφου και τις δυνατότητες που προσέφερε και προσφέρει.
Η Village συμμετείχε υποστηρικτικά σε αυτή την προσπάθεια ανοίγοντας την αγκαλιά της μαζί με τις αίθουσές της στην εκπαιδευτική κοινότητα επιδοκιμάζοντας από τη μεριά της κάθε απόπειρα που προάγει τον πολιτισμό, την αισθητική, την κουλτούρα εν γένει στην ελληνική εκπαίδευση και κοινωνία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το