Τοπικά

Μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας ενημερώθηκαν για το ηλιακό σύστημα και τα οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος

Οι μαθητές και η νηπιαγωγός Ελένη Καραδήμου του 10ο Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, που βρίσκεται στα Μελισσάτικα, φιλοξένησαν στον σχολείο τον κ. Χρίστο Ξενάκη, Δρ. Φυσικής, Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο ΦΕ και καθηγητή της Εταιρείας Αστρονομίας Βόλου και την Ευαγγελία Βαζή, Γραμματέα της Εταιρείας.

Ο κ. Ξενάκης εισήγαγε τα παιδιά στην επιστήμη της αστρονομίας, παρουσιάζοντας ένα βίντεο σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα και απαντώντας ταυτόχρονα σε όλες τις απορίες των μαθητών για το θέμα. Στη συνέχεια η κ. Βαζή έδειξε στα παιδιά τα οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος, ένα σύγχρονο διαστημόπλοιο, διαστημικά οχήματα καθώς και μια στολή αστροναύτη που φορά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης  του σε Διαστημική Σχολή της Νάσα στην Αλαμπάμα.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος που υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο στο 10ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας με θέμα «Στη Γειτονιά του Ήλιου». Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του συστεγαζόμενου 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας
Ιωνίας με το δάσκαλό τους Αλέξανδρο Βουδουνάρα. Οι μικροί μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Ξενάκη και την κ. Βαζή χαρίζοντάς τους το δικό τους ηλιακό σύστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το