Τοπικά

Μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου ενημερώθηκαν από διασώστες για την “ασφάλεια στο νερό”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, χθες Δευτέρα 15 Απριλίου. H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και φέτος προσκλήθηκε από τους διοργανωτές, να παρουσιάσει πρακτικές για την πρόληψη και διαφύλαξη της υγείας και ασφάλειας των παιδιών αλλά και όλων των συμμετεχόντων.


Φέτος η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας επέλεξε σαν θεματική την “Ασφάλεια στο νερό”, και το τμήμα Υγρού Στοιχείου της εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες στις ΜΗ ναυαγοσωστικές διασώσεις, σωστή ρίψη σχοινιών και σωσιβίων, προφύλαξη από τους επικίνδυνους κατοίκους του Θαλάσσιου κόσμου και τέλος τι κάνουμε σε περίπτωση ναυαγίου – εγκατάλειψη πλοίου.


Στήθηκε από τους διασώστες μία πραγματική σωστική λέμβος (LifeCraft) στην αυλή του σχολείου όπου έγινε επίδειξη όλων των σωστικών μέσων- εξοπλισμού που εμπεριέχονται σε μία σωστική λέμβο, καθώς και τεχνικές που εφαρμόζονται μετά την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη της ΕΟΔ ευχαρίστησαν την υπεύθυνη της ημερίδας κ. Δανηιλίδου για την πρόσκληση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με μία ακόμη ενδιαφέρουσα θεματική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το