Τοπικά

Μαθητές του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς παρουσιάζουν σήμερα το βιβλίο τους για το συνεταιριστικό πνεύμα

oloimero-sxoleio-zagoras
Συμβολική συνέντευξη τύπου θα δώσουν οι μαθητές του της Δ’ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος» κατά την οποία θα παρουσιάσουν το το βιβλίο τους με τίτλο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός. Αναζητώντας τις ιδέες και τις αξίες του συνεταιριστικού πνεύματος».
Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος Εύβοιας.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του μετά την έκδοση του επετειακού ημερολογίου για το 2016, ο εγκαινιάζει τις δράσεις και εκδηλώσεις με μια σημαντική έκδοση της Δ’ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος» που αφορά μια αφήγηση για τις ιδέες και το όραμα του συνεταιριστικού πνεύματος.
Ένας εμπνευσμένος δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με την υποστήριξη συναδέλφων και του σχολείου κατάφερε να μυήσει δώδεκα μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του Ολοήμερου δημοτικού σχολείου στο πλαίσιο της έκτης ενότητας του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος (Πολιτισμός) στις ιδέες και στα οράματα του συνεταιριστικού κινήματος. Στις ώρες τις Ευέλικτης Ζώνης δημιουργήθηκε μια πολύπλευρη αφήγηση με μια καινοτόμο υποστηρικτική μέθοδο εξ αποστάσεως παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό στηριγμένο στις απόψεις των παιδιών.
Στη 1 και μισή του μεσημέρι, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς θα προσφέρουν το βιβλίο και μήλα Zagorin στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το