Αθλητισμός

Μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου μαθαίνουν τα Ολυμπιακά αθλήματα (photos)

Το πρόγραμμα διάδοσης μη διαδεδομένων Ολυμπιακών αθλημάτων τέθηκε σε εφαρμογή με τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου να έρχονται στο Βόλο και να γνωρίζουν διάφορα σπορ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που αξίζει να βρει μιμητές.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πήρε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε το πρόγραμμα διάδοσης μη διαδεδομένων Ολυμπιακών αθλημάτων και η αρχή έγινε με το Γυμνάσιο Σκιάθου. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή Θανάση Καρακαστανιά και τους καθηγητές Στάθη Μέμο, Μαρία Καραγιαννοπούλου και Ηλέκτρα Κουτσιβίτη επισκέφθηκαν τον Βόλο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα σπορ.

Τα παιδιά μαθαίνουν το πόλο από τον Λ. Καρύδα

Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη με την αναρρίχηση, που διδάχθηκε από τους προπονητές του ΕΟΣ Βόλου. Χθες ήταν η σειρά των αθλημάτων που στεγάζονται στην περιοχή της Ν. Δημητριάδας.

Πρώτα τα παιδιά επισκέφθηκαν το Σκοπευτήριο Βόλου. Εκεί τους περίμενε ο προπονητής του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου Νίκος Μίχας, ο οποίος τους ανέλυσε πολλά πράγματα για την σκοποβολή και την τοξοβολία. Μάλιστα μερικά παιδιά δοκίμασαν να ρίξουν βολές με όπλο υπό την καθοδήγηση του Βολιώτη προπονητή και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συμμαθητές τους για τις επιδόσεις τους.

Την ικανοποίησή του δεν μπορούσε να κρύψει ούτε ο ίδιος ο κ. Μίχας, ο οποίος δήλωσε στη «Θ»: «Είναι ένα πρόγραμμα για τα παιδιά της Μαγνησίας με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του διευθυντή της. Δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα. Μέσα σ’ αυτά είναι η σκοποβολή και η τοξοβολία. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν στις εγκαταστάσεις μας είναι το Γυμνάσιο Σκιάθου, κάναμε μια ενημέρωση για το πώς γίνεται η σκοποβολή και κάποιοι μαθητές δοκίμασαν να ρίξουν βολές με όπλο».

«Η σκοποβολή έχει ανάγκη από νέο αίμα. Ευτυχώς έχουμε το πρόγραμμα με τα δημοτικά σχολεία, θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε. Είναι καλή ευκαιρία με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας να κάνουμε μια καινούργια συνεργασία» πρόσθεσε.

Οι καθηγητές μαζί με μαθητές του Γυμνασίου Σκοπέλου

Σαβελίδης: Πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα παιδιά

Παρών στο Σκοπευτήριο ήταν και ο Σωκράτης Σαβελίδης. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μίλησε στα παιδιά για τον σκοπό του προγράμματος και ζήτησε να συμβάλλουν στη διάδοση των Ολυμπιακών αγωνισμάτων που δεν έχουν μεγάλη απήχηση.

«Είστε εδώ εξαιτίας ενός προγράμματος πρωτοποριακού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που δεν γίνεται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Έχει σκοπό να γνωρίσει στους μαθητές Ολυμπιακά αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και ειδικότερα στις περιοχές από τις οποίες κατάγονται αυτοί οι μαθητές.

Αυτό σημαίνει ότι εσείς μπορείτε να αποτελέσετε τους πρεσβευτές αυτών των αθλημάτων στις περιοχές σας, δηλαδή μπορείτε να διεκδικήσετε αυτό το άθλημα να γίνει στην Σκιάθο. Θα μπορούσε και τα άλλα αθλήματα που γνωρίσατε ή θα γνωρίσετε και κατόπιν να γίνουν στην περιοχή σας, ιδιαίτερα που είναι προσεκτικά επιλεγμένα και μπορούν να εφαρμοστούν γιατί έχουν σχετικά μικρό κόστος, γιατί ξέρουμε όλοι ότι οι δήμοι δεν έχουν πολλά χρήματα να δώσουν για να φτιάξουν κάτι. Είναι πολύ λίγα, λοιπόν, τα χρήματα που πρέπει να δοθούν για να αναπτυχθεί το άθλημα αυτό στην περιοχή σας» είπε στα παιδιά ο κ. Σαβελίδης και συνέχισε:

Ο Σ. Σαβελίδης μιλά στα παιδιά για τη σημασία του προγράμματος

«Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με τα αθλήματα με τα οποία ήδη ασχολείστε και είναι διαδεδομένα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ., αλλά μέσω των γονιών σας, των καθηγητών σας, τους διευθυντών σας μπορείτε να πάτε στον δήμαρχο και να του πείτε «θέλουμε να μας κάνεις αυτό». Αυτά τα αθλήματα πρέπει να αναπτυχθούν. Σκεφτείτε ότι κάποτε η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ήταν ένα κοριτσάκι σαν εσάς. Ασχολήθηκε και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

Ακόμη ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της δράσης που κάνουμε τώρα, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι βάλλεστε παντού από την υποκουλτούρα της τηλεόρασης και των υπολοίπων μέσων και κάποιοι κακόβουλοι είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζετε μέσω του ίντερνετ και όλων των μέσων που χρησιμοποιείτε εσείς κι εμείς, ένας τρόπος για να απομακρυνθούμε και να προστατευτούμε απ’ αυτά είναι ο αθλητισμός. Αυτό πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Οι καθηγητές είναι κοντά σας, οι διευθυντές είναι κοντά σας, όλοι είμαστε κοντά σας. Να είστε καλά και να έχετε καλή πρόοδο».

Αμέσως μετά οι μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου κατευθύνθηκαν στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την υδατοσφαίριση από τον προπονητή του ΟΕΑ/ΝΑΒ Λάμπρο Καρύδα και τις καταδύσεις από τον τεχνικό του ΝΟΒΑ και διεθνή κριτή Νίκο Τουλούδη.

Τα παιδιά έμειναν απόλυτα ευχαριστημένα, ενώ είχαν πολλές ερωτήσεις, στις οποίες φρόντισαν να απαντήσουν οι καταξιωμένοι προπονητές. Άπαντες μίλησαν για μια ξεχωριστή εμπειρία και ευχαρίστησαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Η νεαρή κοπέλα δοκιμάζει βολές με όπλο υπό την καθοδήγηση του Ν. Μίχα

Καρακαστανιάς: Τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Σκιάθου Θανάσης Καρακαστανιάς.

«Τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα με τα αθλήματα που είδαν. Πρόκειται για αθλήματα Ολυμπιακά, που είναι κάπως σπάνια και δεν έχουμε προσβασιμότητα στην περιοχή μας.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και ιδιαίτερα τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, που μπόρεσε να μας φέρει σε επαφή με αυτά τα αθλήματα, τον Δήμο Σκιάθου που κάλυψε οικονομικά τη μετακίνησή μας και τον Δήμο Βόλου ο οποίος εξασφάλισε τη διαμονή μας στους Ξενώνες του Πανθεσσαλικού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πάρα πολύ σημαντική. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αθλήματα, τα οποία έχουν δει μόνο από το γυαλί της τηλεόρασης κι αυτή τη στιγμή τα είδαν ζωντανά. Απ’ ό,τι βλέπω τα παιδιά δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου συνόδευσε η προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας Ιωάννα Ράμμου, η οποία τόνισε στη «Θ»:

«Υποδεχθήκαμε το Γυμνάσιο Σκιάθου. Είναι η δεύτερη ημέρα που υλοποιείται το πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό τη διάδοση Ολυμπιακών αθλημάτων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας το ξεκίνησε πριν κάποιους μήνες και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Θα ήταν πολύ καλό για όλα τα απομακρυσμένα σχολεία».

Η κ. Ράμμου θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στο εν λόγω πρόγραμμα λέγοντας: «Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους προπονητές των αθλημάτων αλλά και τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που μας παραχώρησε τους Ξενώνες του Δήμου στο Πανθεσσαλικό και είναι κοντά μας σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε για τον σχολικό αθλητισμό και γενικότερα για τον αθλητισμό της Μαγνησίας».

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το