Τοπικά

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ έβαψαν τις αίθουσες του σχολείου τους “Θ”

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ 2
(φωτό αρχείου)

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και ξεχωριστή πρωτοβουλία προέβησαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου οι οποίοι έβαψαν δέκα τουλάχιστον αίθουσες του σχολείου τους και μάλιστα εκτός διδακτικού ωραρίου. Παράλληλα προχώρησαν και στον ελαιοχρωματισμό του εσωτερικού χώρου του γυμναστηρίου.

Οι μαθητές βρήκαν ως αφορμή για να προβούν σε αυτή την ενέργεια, την άσχημη κατάσταση των τοίχων, σε ένα διδακτήριο που μετράει στις πλάτες του πολλά χρόνια ζωής.

Ουσιαστικά θέλησαν να κάνουν πιο ελκυστικό το περιβάλλον που περνούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Γνωρίζοντας παράλληλα ότι στη σημερινή εποχή, είναι δύσκολη η στήριξη από τους αρμόδιους φορείς και χωρίς να θέλουν να περιμένουν, πότε θα γίνει η σχετική παρέμβαση, έλαβαν οι ίδιοι δράση. Και ενεργώντας σε εθελοντικό πλαίσιο άρχισαν να βάφουν τους τοίχους των αιθουσών.

Πρώτα βέβαια έπρεπε να εξασφαλιστεί η προμήθεια των χρωμάτων και των σχετικών υλικών. Και εδώ οι μαθητές πρωτοτύπησαν, αφού έκαναν έρανο μεταξύ τους με την διάθεση από τον κάθε μαθητή ενός ευρώ.

Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης τόνισε πως κάθε Τάξη είτε σε κάποιες κενές ώρες είτε στο τέλος των μαθημάτων, και αφού είχε προηγηθεί κάποιος έρανος, προχώρησε στο βάψιμο του εσωτερικού χώρου στέγασης του κάθε τμήματος. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε εδώ και ορισμένες ημέρες, ενώ οι μαθητές έδειξαν μεγάλο μεράκι για αυτό που έκαναν. Οι μαθητές της Γ’ Τάξης λόγω των υποχρεώσεων που έχουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν μπόρεσαν να ενεργοποιηθούν. Συνολικά η παρέμβαση των μαθητών της Α’ και Β’ Τάξης έγινε σε δέκα αίθουσες μαζί και το γυμναστήριο.

Ο μαθητής της Β’ Τάξης Γιώργος Βογιατζής μας τόνισε πως «πήραμε την πρωτοβουλία να βάψουμε τις αίθουσες για να είναι καθαρές και όμορφες. Μάλιστα παρέμβαση κάναμε και στο γυμναστήριο που είχε πολλές φθορές, όπου στοκάραμε τους τοίχους, τους ξύσαμε και τους βάψαμε ξανά. Τις αίθουσες τις περάσαμε δύο χέρια και συμμετείχαν πολλοί μαθητές. Ήταν κάτι όμορφο αυτό που κάναμε, που δεν συνηθίζεται. Επίσης για να αγοράσουμε τα χρώματα κάναμε έρανο, όπου κάθε μαθητής έδινε ένα ευρώ. Η όλη προσπάθειά μας διήρκεσε δύο μήνες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το