Τοπικά

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Αγριάς μοίρασαν φυλλάδια για την προστασία των ζώων

Μήνυμα φροντίδας των κατοικίδιων ζώων έστειλαν με τον δικό τους τρόπο χθες μαθητές της Δ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Αγριάς, οι οποίοι βγήκαν σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και μοίρασαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα ενημερωτικά φυλλάδια.
Η σημαντική πρωτοβουλία εντάχθηκε στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο με υπεύθυνη τη δασκάλα κ. Ράνια Αγγελίδου, η οποία εδώ και περίπου πέντε χρόνια υλοποιεί στο σχολείο προγράμματα και δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ζήτημα με τα κατοικίδια ζώα.
Τη χθεσινή δράση υποστήριξε με την παρουσία της και η Φιλοζωική οργάνωση, ενώ «παρών» ήταν και άνδρας της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Οι μαθητές γύρω στις 10 το πρωί μετέβηκαν στη διασταύρωση των οδών που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους και με χαμόγελο, μόλις άναβε το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη μοίραζαν τα φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι με έκπληξη, αλλά και θετική διάθεση ανταποκρίνονταν και ευχαριστούσαν τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους.


Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς κ. Ζωή Γεροστάθη τόνισε: «Η δράση που οργανώσαμε χθες ήταν το αποτέλεσμα ενός project που υλοποιεί η Δ’ Τάξη Δημοτικού στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο «Φροντίζω, τσιπάρω, στειρώνω». Οι μαθητές ετοίμασαν φυλλάδια με οδηγίες για το πώς πρέπει να φερόμαστε στα ζώα και προσπάθησαν να πείσουν την κοινωνία της Αγριάς ότι το σημαντικό είναι να ενδιαφερόμαστε για τα αδέσποτα, ώστε και αυτά να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει. Οι μαθητές φροντίζουν τα ζώα που περιφέρονται έξω από το χώρο του σχολείου και δεν τα αντιμετωπίζουν ως τεράστιο κίνδυνο, ενώ ξέρουν πώς να προστατεύονται».
Η δασκάλα της Δ’ Τάξης κ. Ράνια Αγγελίδου επισήμανε: «Στο σχολείο εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα για τη φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε στα κατοικίδια ζώα. Προσωπικά περιποιούμαι τα αδέσποτα, ενώ στο σπίτι μας έχουμε τρία σκυλάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν αδέσποτο και το πήραμε».
Ενθουσιασμένοι ήταν οι μαθητές με την όλη πρωτοβουλία. Η Δέσποινα Μαλακασιώτη δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τα ζώα, εκ των οποίων κάποια είναι και αδέσποτα».
Ο Δημήτρης Πριτσίνης τόνισε πως «στα ζώα πρέπει να δίνουμε τροφή, νερό, αγάπη, αγκαλιά και στέγη».
Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση είναι οι εξής: Μέλλω Αλτίνη, Ζακλίνα Βέιζι, Ορέστι Ζέκα, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Γιώργος Κολτούκης, Αναστάσιος Κόνιαρης, Αναστάσιος Κωνσταντίνου, Φωτεινή Μακρή, Δέσποινα Μαλακασιώτη, Νοέλ Μούτσο, Μιχαήλ Μπακόπουλος, Παναγιώτης Νανόπουλος, Ελευθέριος Παπακοσμάς, Απόστολος-Μιχαήλ Πολύμερος, Δημήτρης Πριτσίνης, Κρυσταλλία Ράμου, Λεωνίδας Σκούρας, Χριστίνα Τσελίκου, Αντώνιος Χριστοφόρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το