Τοπικά

Μαθητές του 10ου Γυμνάσιου Βόλου ενημερώθηκαν από την Τροχαία Βόλου για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Ενημέρωση στους μαθητές του 10ου Γυμνασίου για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποίησε η Τροχαία Βόλου στις αρχές της εβδομάδας, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 27/11/2017 μέχρι και την Τετάρτη 29/11/2017.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Αθανάσιος Κουλούρης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα της Διευθύντριας του 10ου Γυμνασίου Βόλου κ. Κυριακής Δανιηλίδου, παραχώρησε αρμόδια αξιωματικό, η οποία και διοργάνωσε ένα τριήμερο ενημέρωσης των μαθητών του Γυμνασίου ανά Τάξη και ανά Τμήμα.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων έκριναν ότι εξαιτίας της ιδιαίτερης επικινδυνότητας που χαρακτηρίζει την πρόσβαση στο 10ο Γυμνάσιο, και παρόλο που το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών από το Αστικό ΚΤΕΛ είχε αίσια έκβαση, οι μαθητές θα έπρεπε να ενημερωθούν πιο επισταμένα για τους κινδύνους που κρύβει η μη συστηματική τήρηση του ΚΟΚ.

Η αναλυτική και ιδιαίτερα εποικοδομητική παρουσίαση εκ μέρους της Υπαστυνόμου της Τροχαίας κ. Ελένης Καραμπίνη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού του σχολείου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν και καλούνται τώρα να επεξεργαστούν ένα μεγάλο και ενδιαφέροντα όγκο πληροφοριών σχετικά με την ασφάλειά τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους ως πεζοί και μελλοντικοί οδηγοί. Ερωτώμενοι οι μαθητές δήλωσαν ότι η προβολή των βίντεο, αν και σοκαριστική, τους έβαλε σε διαδικασία σκέψης πάνω σε όλες τις λάθος οδικές συμπεριφορές, ενώ οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι θα το σκεφτούν διπλά πριν επιλέξουν να βρεθούν στο τιμόνι μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Βόλου ευχαρίστησαν θερμά την Τροχαία Βόλου και ιδιαίτερα τον Διοικητή κ. Α. Κουλούρη και την κ. Ε. Καραμπίνη για τηνενημέρωση που παρείχαν στους μαθητές, εκφράζοντας την ελπίδα για συνέχιση αυτής της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας. “Η επιτυχία της παρούσας ενημέρωσης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ένα σχολείο ανοιχτό σε συνεργασία με φορείς μπορεί να απεγκλωβιστεί από τον παραδοσιακό και μονοδιάστατο ρόλο του φορέα γνώσεων και να εξασφαλίσει την ουσιαστική εκπαίδευση των αυριανών ενεργών πολιτών”, τόνισε η κ. Δανιηλίδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το