Τοπικά

Μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου κατασκεύασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το Εργαστήριο Πληροφορικής

Τα αποτελέσματα από τη συλλογική εργασία εκπαιδευτικών και μαθητών παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νικ.Κατσιαβριάς ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο. Το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου στεγάζεται σε διατηρητέο κτήριο στη οδό Δεληγιώργη με Γαλλίας και χρήζει άμεσης ανακαίνισης καθώς η εικόνα του σχολείου τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη συστηματική δουλειά των καθηγητών και τη διάθεση των μαθητών για παιδεία.

Εργαστήριο Πληροφορικής
Ειδικότερα, ο διευθυντής έκανε λόγο για μία δύσκολη χρονιά που όμως ισοβαθμίζεται από όσα έχουν καταφέρει μαζί μαθητές και καθηγητές. Μαζί αναβάθμισαν το ξεπερασμένο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, που λειτούργησε από το 1940 ως εργαστήριο γραφομηχανής.  Η προσπάθεια για την αναβάθμιση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν οι μαθητές άρχισαν να κατασκευάζουν μόνοι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ παράλληλα ασκήθηκαν και στην εγκατάσταση του δικτύου.

Εργαστήριο τουριστικών επαγγελμάτων
Στο σχολείο όμως δημιουργήθηκε και εργαστήριο τουριστικών επαγγελμάτων που από το νέο έτος θα είναι στη διάθεση των μαθητών, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρασκευάζουν γεύματα. Αν και στο σχολείο λειτουργούσε κλάδος τουριστικών επαγγελμάτων, ωστόσο δεν διέθετε εργαστήριο για να εξασκηθούν  οι μαθητές.

Ομάδα φωτογραφίας 
Η ομάδα φωτογραφίας των μαθητών του σχολείου συνεχώς μεγαλώνει.  Ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και πέρυσι οι μαθητές από 18 έφτασαν τους 40.  Οι μαθητές συμμετέχουν σε περιπάτους όπου μαθαίνουν για τις αρχές της φωτογραφίας, επισκέπτονται εκθέσεις και παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς.

Παράρτημα Σκιάθου
Φέτος για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ στη Σκιάθου και τα πρώτα στοιχεία από τις εγγραφές των μαθητών που συνεχίζονται, δείχνουν ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον. Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ.Κατσιαβριάς έχουν γίνει ήδη 20 εγγραφές για την Α΄τάξη.  Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει η Α και Β τάξη με τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Ανάγκη για άμεση ανακαίνιση
Την ίδια στιγμή, και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το σχολείο δεν έχει την εικόνα που του αρμόζει. “Έχουμε ζητήσει εδώ και τρία χρόνια ανακαίνιση του σχολείου και νέα πτέρυγα” δήλωσε ο κ. Κατσιαβριάς και τόνισε πως πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο που αν δεν φτιαχτεί θα πέσει.
“Κάθε χρόνο, στέλνουμε  έγγραφο στον Δήμο έγγραφο και ζητούμε να γίνουν εργασίες αναβάθμισης, αλλά δεν έχουμε απάντηση» δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το