Τοπικά

Μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου έμαθαν τα μυστικά μετακίνησης με ποδήλατο

Τα μυστικά της σωστής μετακίνησης με το ποδήλατο γνώρισαν προχθές Παρασκευή το πρωί οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο πλαίσιο της πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Η ενημέρωση έγινε από το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό φέρνοντας μάλιστα ποδήλατα από τα σπίτια τους.
Ο αύλειος χώρους σχολείου γέμισε από ποδήλατα με τους μαθητές να διασκεδάζουν και να αθλούνται.
Ο Δήμος υλοποιεί πρόγραμμα για την ποδηλασία και ενημερώνει τους μαθητές που από την ηλικία του Δημοτικού ξεκινούν πιο εντατικά τη χρήση του ποδηλάτου.
Στο 1ο Δημοτικό Βόλου βρέθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Βόλου κ. Παναγιώτης Παπαρρίζος που μαζί με συνεργάτες του ενημέρωσε τους μαθητές, φέρνοντας ποδήλατα του Δήμου, ενώ την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε ο γυμναστής του σχολείου κ. Θανάσης Παχής.
Ο διευθυντής του Δημοτικού κ. Κώστας Καραγιάννης τόνισε τη σημασία που έχει να έρχονται μαθητές οντά στον αθλητισμό και να μην είναι τόσο προσκολλημένοι στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συνδρομή του στις αθλητικές δραστηριότητες.
Παράλληλα ανέφερε πως τα παιδιά διψούν για αθλητισμό και ψυχαγωγία, αλλά στην πόλη λείπουν οι χώροι άθλησης. Ιδίως στο κέντρο της πόλης, όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό, η έλλειψη χώρων άθλησης είναι πιο έντονη και οι μαθητές καταφεύγουν στις σχολικές αυλές για να παίξουν, όπου όμως είναι περίεργο το καθεστώς κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν το απόγευμα ή το Σαββατοκύριακο για τέτοιες δράσεις.
Με παλιά απόφαση οι σχολικές αυλές είναι κλειδωμένες. Πάντως, μολονότι οι πόρτες των σχολικών αυλών είναι κλειστές, εντούτοις οι μαθητές συνήθως μπαίνουν στους αύλειους χώρους πηδώντας από τα κάγκελα.
Το 1ο Δημοτικό Βόλου διαθέτει φέτος 133 μαθητές.

Υγρασία στην εξωτερική τοιχοποιία
Ένα βασικό κτιριακό ζήτημα είναι η εξωτερική τοιχοποιία όπου λόγω της υγρασίας που προέρχεται από τη μόνωση, υπάρχει κίνδυνος πτώσης σοβάδων και γι’ αυτό η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να παρέμβει. Σχετικά έγγραφα έχουν ήδη σταλεί στον Δήμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το