Τοπικά

Μαθητές σχολείων του Βόλου τίμησαν τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο σε εκδήλωση για την Ημέρα Πολιτισμού (photos)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο “Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού.  Η λήξη της εκδήλωσης ήταν μια έκπληξη για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο που τιμήθηκε ως η σημαίνουσα προσωπικότητα του πνευματικού χώρου της πόλης μας. Τιμή απέδωσαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δρ Γεώργιος Πολύζος και Δρ Σωκράτης Σαβελίδης και οι μαθητές και μαθήτριες σχολείων εκπροσωπώντας ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα.
Οι δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποσκοπούν στην θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης με σκοπό την προώθηση των διαχρονικών αξιών του πολιτισμού ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Για φέτος η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε στη χορωδιακή μουσική ως έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας.

Οι διευθυντές πρόσφεραν τιμητική πλακέτα στον Μητροπολίτη ενώ οι μαθητές του χάρισαν εικόνες. Ο Μητροπολίτης ήταν βαθύτατα συγκινημένος και στη συνέχεια οι μαθητές τραγούδησαν το αγαπημένο του τραγούδι.

“Με συγκινήσατε και σας ευχαριστώ. Θέλω να αφιερώσω αυτή την τιμή στους δικούς μου δασκάλους και καθηγητές” δήλωσε από το βήμα ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε:
“Κάποτε ήμουν και εγώ παιδί, σαν εσάς, πριν περίπου μισό αιώνα.  Ευλογήθηκα από τον Θεό να έχω δασκάλα που την αγάπησα σαν δεύτερη μάνα μου και μου έμαθε τα πρώτα γράμματα.  Με έμαθε να αγαπάω να διαβάζω. Να ψάχνω πάντα την αλήθεια γιατί μου είπε τότε που με φώναζαν Παναγιωτάκη: Άμα μάθεις την αλήθεια, είσαι ελεύθερος.  Κι αυτό οικοδομήθηκε μέρα με την ημέρα και με τους υπόλοιπους δασκάλους”.

“Είμαστε δίπλα στους Ρομά,  στους πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα, στους μαθητές με διαβιωτική δυσχέρεια.  Περνάμε στους μαθητές μας τις αξίες του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της παράδοσης του λαού μας.  Ποιος μας έδειξε τον δρόμο για να τα πετύχουμε όσα πετύχαμε; Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος μας έδειξε τους δρόμους και για αυτό θεωρώ ότι είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που έχουμε αυτόν τον άνθρωπο ως ποιμενάρχη” ανέφερε στην ομιλία του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Σοφία Κανταράκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το