Τοπικά

Μαθητές και καθηγητές από την Τουρκία στο Βόλο – Συμμετείχαν σε αγώνα «γκολ-μπολ» για άτομα με αναπηρία όρασης

«Ο αθλητισμός ενώνει Ελλάδα και Τουρκία» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Τούρκοι καθηγητές που βρίσκονται από προχθές στον Βόλο στο πλαίσιο προγράμματος Εράσμους. Χθες η αντιπροσωπεία των 50 μαθητών και καθηγητών από τέσσερις χώρες παρακολούθησαν και συμμετείχαν αγώνα γκολ-μπολ που είναι για άτομα με αναπηρία όρασης.

Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν τη στήριξή τους στα άτομα με αναπηρία.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως το διεθνές πρόγραμμα σχετίζεται με τον αθλητισμό, ενώ αποδεικνύεται πως η παιδεία πρωτοπορεί για την εύρεση δρόμων συνεργασίας και φιλίας των λαών.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Ντάτσα (Μαρμαρίδα) στην Τουρκία, απέναντι από τη Σύμη, κ. Φεντάγια Αγκού τόνισε πως μέσα από τον αθλητισμό οι λαοί έρχονται πιο κοντά. Εμείς σπέρνουμε σπόρους φιλίας για τα παιδιά και ελπίζουμε στο μέλλον να καρποφορήσουν. Ο Βόλος μοιάζει περισσότερο με τη Σμύρνη και ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς για τη φιλοξενία τους, ενώ μέσα από τον αθλητισμό μας διέδωσαν την κουλτούρα τους».
Παίρνοντας τον λόγο ο συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος και καθηγητής αγγλικών κ. Χαλίλ Ιμπραχίμ Γκιούλ αναφέρθηκε στους λόγους που ξεκίνησε το σχολείο στην Τουρκία να υλοποιεί το πρόγραμμα, όπου κυριαρχεί ως άθλημα το μπάσκετ. Μάλιστα κάθε χρόνο διοργανώνεται και τουρνουά μπάσκετ γυναικών από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, αλλά και την Κω, τη Ρόδο και την Κάλυμνο.
Πρόσθεσε πως επειδή η Τουρκία είναι υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει στη γνωριμία των Τούρκων μαθητών με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Οι μαθητές και οι καθηγητές από Τουρκία, Ιταλία, Κροατία και Πολωνία βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, όπου τους ενημέρωσαν οι καθηγητές για το γκολ-μπολ που είναι το παιχνίδι των ατόμων με αναπηρία όρασης. Στη συνέχεια μέλη του συλλόγου έπαιξαν γκολ-μπολ με τους ξένους μαθητές που γνώρισαν από κοντά το άθλημα και ενθουσιάστηκαν.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Μάγνητες-Πειρατές που εκπροσωπεί τους αθλητές με αναπηρίας όρασης κ. Αθηνά Αναστοπούλου είπε πως ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στον στίβο, στο σκάκι, στο γκολ-μπολ και το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσιοι και μπορούν να κοινωνικοποιούνται, ενώ μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την αναπηρία για να ζούμε σε μια αρμονική κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το