Τοπικά

Οι μαθητές “κατήργησαν” την τσάντα στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου – 500 χρηστικά ντουλαπάκια στο εσωτερικό του σχολείου

Στο εσωτερικό του 1ου Γυμνασίου Βόλου έχουν τοποθετηθεί 500 ντουλαπάκια, όπου καθημερινά οι μαθητές αφήνουν τις τσάντες και άλλα προσωπικά τους είδη και έτσι δεν τα κουβαλούν στις αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες είναι θεματικές, δηλαδή κάθε μάθημα έχει τη δική της αίθουσα και οι έφηβοι μετακινούνται από τη μία στην άλλη, ανάλογα με το τι ορίζει το διδακτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, μοναδικό στον νομό, εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Σχολεία Εφαρμογής Πειραματικών προγραμμάτων Εκπαίδευσης».

«Το σχολείο ικανοποιεί το αίτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ώστε κάθε αίθουσα να έχει το μάθημά της, όπου ο καθηγητής αφήνει τα βιβλία του και τα διάφορα εποπτικά υλικά που χρησιμοποιεί» τόνισε ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Γιάννης Καραφέρης και πρόσθεσε πως «εκτός από τις αίθουσες έχουμε και 500 ντουλαπάκια, όπου τα παιδιά αφήνουν τις τσάντες και σε κάθε μάθημα παίρνουν το βιβλίο και το τετράδιο που χρειάζονται. Επίσης αφήνουν και άλλα είδη που χρειάζονται. Το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά και οι μαθητές είναι ικανοποιημένοι».

Στη «Θ» μίλησαν μαθητές της Β’ Τάξης. Η Στεργιανή Γκλαβίνη ανέφερε πως «το σύστημα είναι πολύ χρήσιμο. Με το που ερχόμαστε στο σχολείο, αφήνουμε τις τσάντες στα ντουλαπάκια μας και παίρνουμε για το κάθε μάθημα το βιβλίο που χρειάζεται. Έτσι δεν επιβαρύνεται και η μέση μας, όταν έχουμε πολλά μαθήματα, ούτε κουβαλάμε τις τσάντες».

Από την πλευρά του ο Άγγελος Τσιάμης επισήμανε πως «επειδή αλλάζουμε τις θεματικές αίθουσες, αφήνουμε την τσάντα στο ντουλαπάκι που το κλειδώνουμε και παίρνουμε μόνο το βιβλίο που θέλουμε. Έτσι γλιτώνουμε την ταλαιπωρία του κουβαλήματος της τσάντας. Το σύστημα με τα ντουλαπάκια το βλέπαμε κυρίως στα αμερικάνικα σχολεία. Εδώ και μερικά χρόνια εφαρμόζεται και στο σχολείο μας».

Παίρνοντας τον λόγο η Φωτεινή Μπένη υπογράμμισε πως «το σύστημα είναι πολύ χρήσιμο, γιατί βοηθά τους μαθητές να ξεκουράζονται και να μην κουβαλούν τις τσάντες, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι το σύστημα και με τις θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, καθώς βοηθιούνται οι καθηγητές». Η ίδια στο ντουλαπάκι της αφήνει την τσάντα της, αλλά και ενίοτε και το απουσιολόγιο, καθώς είναι η απουσιολόγος της τάξης.

Η Μαρία Χρονοπούλου ανέφερε πως «είναι πολύ καλό σύστημα, διαφορετικό από τα άλλα σχολεία. Η κάθε αίθουσα έχει τον εξοπλισμό και μπορεί να προσαρμοστεί για το κάθε μάθημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το