Τοπικά

Μαθητές καλούνται να καταγράψουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στο Βόλο και να προτείνουν λύσεις

Ομάδες μαθητών από το 5ο Γυμνάσιο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου καλούνται να ανακαλύψουν και να εξετάσουν τυχόν προβλήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας στην πόλη, στο πλαίσιο των εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY που υλοποιούνται από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και το ECOCITY.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα ασχοληθούν με τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην πόλη.
Αρχικά, θα ενημερωθούν για σχετικά θέματα από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων. Στην συνέχεια, θα συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες για τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκαλείται από τα αυτοκίνητα, την κατάληψη των πεζοδρομίων και την έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες συμπολιτών μας με κινητικές αδυναμίες.
Τέλος, θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις.
Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα οργανωθεί στο Δημαρχείο του Βόλου, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για λύσεις στα προβλήματα μετακίνησης που θα έχουν εντοπίσει.
Οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Για την υλοποίησή τους, έχουν συστρατευθεί και συνεργάζονται το Υπουργείο Υγείας, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Εργαστήριο Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας και το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας & Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Mηχανολόγων Μηχανικών, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και ο Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας και το Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, από το AΕΙ Πειραιά το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.T., από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής
Φυσικής του Τμήματος Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, από το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, από το ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ του ΕΚΕΤΑ, το TEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΤΚΜ, το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (MIO – ECSDE), η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ –CISD, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ – ΠΕΖΗ, η ARTREETEAM, η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, η Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, το ΚΕΝΤΡΟ “ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ” και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επιπλέον πληροφορίες για την εκστρατεία είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα
www . ecomobility .gr και στο www . facebook . com / EcomobilityGR. Τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας: 2421 356826, [email protected] και [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το