Τοπικά

Μαθητές φύτευσαν και υιοθέτησαν από ένα φυτό στο Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού

Στη φύτευση δεκάδων αρωματικών, καλλωπιστικών και φαρμακευτικών φυτών προχώρησαν χθες το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού με τη συνδρομή του Συνεταιρισμού των Ηλιοτροπίων.
Στο σχολείο λειτουργεί περιβαλλοντική ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα μαθητές. Ο κάθε μαθητής θα υιοθετήσει και από ένα φυτό για να το φροντίζει.
Η χθεσινή πρωτοβουλία εντάχθηκε στην παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που γιορτάστηκε προχθές. Το σχολείο διαθέτει μεγάλο αύλειο χώρο και η φύτευση έγινε σε διάφορα σημεία, ώστε να υπάρχουν αρκετές νησίδες πρασίνου.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Ιωλκού κ. Ελισάβετ Παπανελοπούλου τόνισε: «Έχουμε συχνή συνεργασία με τον Συνεταιρισμό ατόμων με αναπηρία «Ηλιοτρόπια» και δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα. Με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων που πρόσφερε τα φυτά προχωρήσαμε στη δενδροφύτευση διαφόρων σημείων του αύλειου χώρου του σχολείου. Είχε να γίνει δενδροφύτευση εδώ και τρία χρόνια. Με τη δράση αυτή κινητοποιείται η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας και ο κάθε μαθητής θα φροντίζει το φυτό, θα το ποτίζει και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες».
Από την πλευρά του ο δάσκαλος της ΣΤ’ Τάξης κ. Νίκος Καργαδούρος επισήμανε πως «μέσα από τη φύτευση τα παιδιά μαθαίνουν τα είδη των φυτών, αποκτούν δεξιότητες στις καλλιέργειες και ευαισθητοποιούνται για τη φροντίδα τους. Μάλιστα στόχος είναι του χρόνου να δημιουργηθεί και ένα μικρό θερμοκήπιο».
Παίρνοντας τον λόγο η κοινωνική λειτουργός από τα Ηλιοτρόπια κ. Νικολέτα Τσαμάνδουρα ανέφερε πως «η εξωστρέφεια είναι μέσα στο πλαίσιο δράσεων του Συνεταιρισμού «Ηλιοτρόπια» με σκοπό την ευρύτερη ενσωμάτωσή του. Με το Δημοτικό Ιωλκού συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια και είναι από τα σχολεία που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο».
Ενθουσιασμένοι με την πρωτοβουλία ήταν οι μαθητές. Η μαθήτρια Ιωάννα Τριανταφύλλου ανέφερε πως «η φύση είναι μέρος της ζωής μας και πρέπει να την προστατεύουμε. Και το σχολείο γίνεται πιο όμορφο και ελκυστικό, όταν διανθίζεται με πράσινο».
Η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων κ. Δώρα Νίκου τόνισε πως «ως γονείς μας αρέσει να αναλαμβάνουν οι μαθητές πρωτοβουλίες, όπως να φυτεύουν και να ομορφαίνουν την αυλή του σχολείου, όπου περνούν αρκετές ώρες, και έτσι μπορούν να νιώθουν ακόμη πιο ωραία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το