Τοπικά

Μαθητές εθελοντές αιμοδότες στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου συμμετείχαν καθηγητές, γονείς, αλλά και για πρώτη φορά και μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου.
Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκε στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι και οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονταν για να προσφέρουν αίμα.
Στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου έχει δημιουργηθεί εδώ και τρία χρόνια τράπεζα αίματος. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Μανδράκης που έδωσε και ο ίδιος αίμα χθες, είπε πως «ο καλύτερος τρόπος για να διδάξεις στους μαθητές, είναι το παράδειγμα των πράξεων που αναδεικνύουν αξίες, όπως ο εθελοντισμός».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χθες ήταν η πέμπτη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια που πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας. Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό αρκετοί καθηγητές από άλλα σχολεία έχουν απευθυνθεί σε εμάς, προκριμένου να βοηθηθούν με μονάδες αίματος σε μια έκτακτη στιγμή που αντιμετώπισαν οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο».

Η φιλόλογος κ. Ασημίνα Σαρδέλη που είναι και υπεύθυνη της τράπεζας αίματος του 3ου Γυμνασίου Βόλου, δήλωσε πως «είμαστε χαρούμενοι, γιατί συνεχίζουμε την αλυσίδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, καθηγητών, μαθητών, γονιών. Η προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία ήταν ικανοποιητική, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και μαθητές του λυκείου που έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια ή τα 17 με υπεύθυνη δήλωση του γονέα».
Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Λία Ρηγάκη τόνισε πως «η αλυσίδα αγάπης έχει ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς για να περάσουμε μηνύματα και παραδείγματα στη νεότερη γενιά με επιστέγασμα και αποκορύφωση τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Κωνσταντίνα Πολύζου δήλωσε πως «ήταν μια εξαιρετική δραστηριότητα του 3ου Γυμνασίου που τη στηρίζουμε. Θέλουμε να μπει στη νοοτροπία της νεολαίας η εθελοντική αιμοδοσία».

Από την πλευρά του ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 3ου ΓΕΛ Βόλου Ευθύμης Σαρσώνης είπε πως «ως ευαισθητοποιημένος πολίτης και έχοντας τη δυνατότητα να δώσω αίμα, είπα να κάνω το καθήκον μου. Και θα ήθελα να γίνω συστηματικά εθελοντής αιμοδότης».
Ο ίδιος προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις και στόχος του είναι να εισαχθεί στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το