Τοπικά

Μαθητές ενημερώθηκαν για τις παραδοσιακές φορεσιές της Θεσσαλίας

5

Ενθουσιασμένα δήλωσαν τα παιδιά της Β΄ τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου που  επισκέφτηκαν την περασμένη Τετάρτη το Λύκειο Ελληνίδων, προκειμένου να παρακολουθήσουν  το πρόγραμμα με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής της Θεσσαλίας.
Η μουσειοπαιδαγωγός κ.Αποστολία Αρμπελιά υποδέχθηκε τα παιδιά στο προαύλιο του  ιστορικού κτιρίου της οδού Κοραή, συστήθηκε μαζί τους και κατόπιν τα ξενάγησε στον εσωτερικό χώρο, δίνοντάς τους στοιχεία για τήν ιστορία του.

2
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου εκτίθενται οι παραδοσιακές στολές και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση, ενώ αμέσως μετά ζωγράφισαν όσα τους εντυπωσίασαν,πλημμυρίζοντας με τις χαρούμενες φωνές τους το χώρο.
Αυτό,όμως που πραγματικά έκανε τον ενθουσιασμό τους να απογειωθεί,ήταν όταν  ντύθηκαν με τις παιδικές παραδοσιακές στολές που διαθέτει το Λύκειο Ελληνίδων στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

1

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2009 καί τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τα σχολεία του Βόλου,αλλά και της ευρύτερης περιοχής το νομού.
Το Λύκειο Ελληνίδων υλοποιεί επίσης προγράμματα Καραγκιόζη, κατασκευής κούκλας, αλλά και εποχιακά προγράμματα για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα,ενώ ιδιαίτερα έχει αγαπηθεί από μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου το πρόγραμμα ξενάγησης στα Νεοκλασικά  κτίρια της πόλης.

3

4

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το