Τοπικά

Μαθητές εκπαιδεύτηκαν να σώζουν ζωές… – Στόχος η αγορά απινιδωτή για τα σχολεία τους

Για την πολύ σημαντική πράξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν χθες οι μαθητές των 3ου και 9ου Δημοτικών Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο κοινής εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα δύο σχολεία, το Γηροκομείο Βόλου και η Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ
ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παρίσης που κατάγεται από τον Αλμυρό, ενημέρωσε και έδειξε στους μαθητές μέσω των προπλασμάτων, πώς γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
«Εδώ και 2,5 χρόνια υλοποιούμε την ενημερωτική δράση για την ΚΑΡΠΑ σε σχολεία της Μαγνησίας και της Λάρισας με τη συνολική συμμετοχή 4.000 μαθητών που δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη να μάθουν. Οι μαθητές αποκτούν παιδεία για να είναι αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπό τους. Και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας έχει λάβει την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας για να προχωρεί σε αυτή τη σημαντική δράση».


Παράλληλα τα δύο σχολεία ξεκινούν προσπάθεια για την προμήθεια εξωτερικού απινιδωτή.
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Χρυσάνθη Μητροπούλου, «τα δύο σχολεία σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, όπως τους επαγγελματίες και τους πολίτες, θα προσπαθήσουν για την αγορά ενός απινιδωτή που μπορεί να αποβεί πολύτιμος ανά πάσα στιγμή. Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε κάποιο κεντρικό χώρο της περιοχής που θα αποφασιστεί αργότερα».
Ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Βαλής ανέφερε πως η εκδήλωση αφορούσε στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ, η οποία σώζει ζωές. Ουσιαστικά οι μαθητές έμαθαν πώς να σώζουν ανθρώπινες ζωές».
Ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου κ. Ευθύμης Ζιγγιρίδης είπε πως μαζί με την Ένωση Γονέων έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια σειρά εκπαιδευτικών ομιλιών για την ΚΑΡΠΑ σε όλα τα σχολεία του Βόλου. Ξεκινήσαμε από τα 3ο και 9ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας και μέχρι τέλος του Μαΐου θα γίνουν άλλες έξι ομιλίες, ενώ θα συνεχίσουμε και του χρόνου».
Η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Δήμητρα Καραπαναγιώτη ανέφερε πως «η χθεσινή εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική για την τοπική κοινωνία και υπήρξε άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των γονέων και διδασκόντων των δύο σχολείων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το