Τοπικά

Μαθητές δραματοποίησαν εννιά τηλεπαιχνίδια – Πρωτότυπη εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους στο 19ο Δημοτικό

«Φοβερό», «τρομερό», «λυπάμαι πολύ, είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος» , «εκατομμύρια» λέξεις και εκφράσεις που σημάδεψαν την ελληνική τηλεόραση μέσα από τα τηλεπαιχνίδια και χρησιμοποιήθηκαν από νέους και μεγαλύτερους στις συζητήσεις τους, στις αναφορές τους, στα πειράγματά τους.
Αυτές οι λέξεις αναφέρθηκαν ξανά χθες σε εκδήλωση του 19ου δημοτικού σχολείου Βόλου, όπου έγινε δραματοποίηση εννιά τηλεπαιχνιδιών που αγαπήθηκαν από το κοινό.
Το 19ο Δημοτικό εξέπληξε για ακόμη μια φορά στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη των σχολικών μαθημάτων.


Έτσι από την ανασκόπηση των ολυμπιακών αγώνων, την κοινωνική ιστορία της Ελλάδας και τον τρόπο ψυχαγωγίας νέων στις τελευταίες δεκαετίες που αποτελούσε ντοκιμαντέρ, το σχολείο πρωτοτύπησε ξανά παρουσιάζοντας αυτή τη φορά δραματοποιημένα τηλεπαιχνίδια και διαφημίσεις που έπαιζαν στα διαλείμματα.

Η ιδέα ανήκει στον διευθυντή του σχολείου κ. Λάμπρο Σδρόλια ο οποίος δηλώνει λάτρης των τηλεπαιχνιδιών, ενώ όπως επισήμανε, κατά το παρελθόν, όταν ζούσε στην Αθήνα, συμμετείχε σε αρκετά τηλεπαιχνίδια κερδίζοντας και έχοντας γενικά ευχάριστες αναμνήσεις.
Τα τηλεπαιχνίδια που παρουσιάστηκαν χθες από τους μαθητές ήταν τα εξής: «Παιχνίδια χωρίς σύνορα», «Μεγάλο παζάρι», «ντιλ», «Ρουκ ζουκ», «ο πιο αδύναμος κρίκος, «Ραντεβού στα τυφλά», «Ο τροχός της τύχης», «Κόντρες» και «Το ταίρι ξέρει».


Παράλληλα οι μαθητές δραματοποίησαν δώδεκα διαφημίσεις από την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης μέχρι τη σημερινή εποχή.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν εργασία όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ο αύλειος χώρος του σχολείου γέμισε από σκηνικά, κουτιά, κουρτίνες, υλικά, μπαλόνια που ήταν μέρος των δοκιμασιών και πολλά άλλα είδη που συνέθεταν το σκηνικό των τηλεπαιχνιδιών.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ενώ οι παρευρισκόμενοι γονείς και μαθητές ενθουσιάστηκαν, ευθύμησαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των διοργανωτών και πρωταγωνιστών.
«Μου αρέσουν τα τηλεπαιχνίδια, κατά το παρελθόν έχω συμμετάσχει ως παίκτης κερδίζοντας και μου άρεσε που ανέλαβα τη γενική σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχοντας τη στήριξη όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών» τόνισε ο κ. Σδρόλιας ο οποίος πρόσθεσε πως «με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία οι μεγάλοι θυμήθηκαν πράγματα με τα οποία μεγάλωσαν και τα οποία ελκύουν, δημιουργούν μια νοσταλγία».


Ακόμη είπε πως «επαναφέραμε εκφράσεις, λέξεις, εικόνες που έγιναν σλόγκαν στην καθημερινότητά μας και τα οποία ερμηνεύτηκαν από παρουσιαστές εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν φύγει από το προσκήνιο» επισήμανε ο κ. Σδρόλιας, ενώ ερωτηθείς για τη σχέση των σημερινών παιδιών με τα τηλεπαιχνίδια, επισήμανε πως «τα παιδιά γνωρίζουν τα τηλεπαιχνίδια, έχουν και άποψη, αλλά δεν είναι τόσο αγκιστρωμένα, αφού έχουν τους υπολογιστές τους, τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ με τα οποία ασχολούνται και ψυχαγωγούνται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το