ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γενική συνέλευση της Βολιώτικης Χορωδίας

Τοπικά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη νέα του εποχή

Άρθρα

Αύξηση 2,5% του κόστους παραγωγής των αγροτών

Τοπικά

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΔΗΜΑΡ

Ελλάδα

Επιλογές βιβλίων από νέες εκδόσεις

Πολιτισμός

Επιδιώκει το πρώτο ροζ φύλλο μέσα στο 2019

Αθλητισμός

Σε Μαντζίρη δείχνει να καταλήγει η Νίκη

Αθλητισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη Μόσχα

Πολιτισμός

Δοκιμασία σε δύσκολη έδρα για τον Θησέα

Αθλητισμός

Φωτιά σε αυτοκίνητο το πρωί στον Άγ. Ονούφριο

Τοπικά

Διαγωνισμός από το Λύκειο των Ελληνίδων

Τοπικά

Παρανέστι – Ορμένιο με το τρένο

Θ Plus

Τοπικά

Mαθητές από πέντε χώρες στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου μέσω του προγράμματος Erasmus +

Την εβδομάδα από 22 έως 29 Απριλίου 2018 το γυμνάσιο Στεφανοβικείου υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές από πέντε χώρες, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + /Δράση ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» με αριθμό σύμβασης 2017-1-ES01-KA219-037910_2 και τίτλο «The Odyssey revisited – Teaching European values in a divided continent».
Η εβδομάδα περιελάμβανε ένα πλήρες πρόγραμμα, άρτια καταρτισμένο, με πρωινές συνεδριάσεις επίσκεψη στο Μουσείο του Βόλου, στο Πανεπιστήμιο και απογευματινές εξορμήσεις σε γειτονικούς προορισμούς όπως Μακρινίτσα, Μηλιές με το τραινάκι, Μετέωρα αλλά και στη Σκιάθο.

Στις πρωινές συνεδριάσεις στο γυμνάσιο, παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Κύπρου το Avatar του ODY αλλά και το πρώτο κεφάλαιο του ψηφιακού comic που αφορά τις περιπέτειες του φανταστικού ήρωα που έχουν όμως ρεαλιστικό περιεχόμενο. Είχαμε ακόμη σύντομες παρουσιάσεις των χωρών που συμμετέχουν, των εκπαιδευτικών τους συστημάτων αλλά και διαδραστικά quiz και τέλος ένα παιχνίδι εκτός αίθουσας, στο άλσος του γυμνασίου.

Η τελετή υποδοχής ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή με πολλά χορευτικά που παρουσίασαν τα παιδιά του γυμνασίου αλλά και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών από τις συμμετέχουσες χώρες. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Σαλαγά και τη συμμετοχή πολλών παιδιών του γυμνασίου μας.
Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ευχαριστεί τις 7 οικογένειες του Ριζομύλου και τις 14 του Στεφανοβικείου που φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο, παιδιά προερχόμενα από τη Σουηδία την Ιταλία την Ισπανία και την Κύπρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το