Τοπικά

Μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας  πρόσφεραν «πασχαλινό καλάθι αγάπης» στις Άσπρες Πεταλούδες

Τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης πρόσφεραν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στις «Άσπρες Πεταλούδες», στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που ανέπτυξε το ίδρυμα με τίτλο «Πασχαλινό καλάθι Αγάπης.

Στις Άσπρες Πεταλούδες μετέβησαν μαθητές του σχολείου μεταξύ αυτών και εκείνοι που συμμετέχουν στην έκδοση της εφημερίδας του σχολείου, μιας ενδιαφέρουσας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια και με συνέπεια συνεχίζεται. Η εφημερίδα έχει τίτλο «Μαθητικές Αποδράσεις» και προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να καταγράφουν τις δράσεις του σχολείου, αλλά και να παρουσιάζουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς τους για διάφορα θέματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους συγκέντρωσαν τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και την τελευταία ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα τα πρόσφεραν στο ίδρυμα.
Και εκτός από την προσφορά τροφίμων οι μαθητές πέρασαν πολύ δημιουργικά με τα άτομα με τους ιδρύματος παίζοντας και ζωγραφίζοντας μαζί τους σε παράλληλες δράσεις ψυχαγωγίας.
Μάλιστα οι μαθητές που συμμετέχουν στη σχολική εφημερίδα «Μαθητικές Αποδράσεις» και αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή κ. Χανή Αθανάσιο και τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αρετή Καμόσου και Κορνηλία Παπαδημητρίου, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες».
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι μαθητές, μετά και από δική τους επιθυμία, να συμμετάσχουν στη νέα δράση του Ιδρύματος «Το Πασχαλινό Καλάθι της Αγάπης», προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Όπως ανέφεραν οι καθηγήτριες, «Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από την ψυχολόγο κα Βεργούλια Χρύσα στο Πολυαισθητηριακό Περιβάλλον, ένα υπερσύγχρονο θεραπευτικό περιβάλλον, μοναδικό στα δεδομένα της πόλης του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα, από το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκαν. Αυτό όμως που απόλαυσαν περισσότερο ήταν οι δραστηριότητες που έκαναν από κοινού με τα παιδιά του ιδρύματος. Ζωγράφισαν και έκοψαν πασχαλινές εικόνες, με τις οποίες στόλισαν τους χώρους του ιδρύματος, έπαιξαν και πέρασαν ένα δημιουργικό και ευχάριστο δίωρο. Ζήτησαν μάλιστα να επαναλάβουν την επίσκεψη σύντομα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πούλησε «αέρα» αντί για αυτοκίνητα σε δυο αγοραστές

Με τις τσέπες του γεμάτες με 1.600 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει εντόπισαν οι…

23 Νοεμβρίου 2023

Δωρεάν στειρώσεις, εμβολιασμοί και τσιπ σε δεσποζόμενους σκύλους πό τον Δήμο Βόλου

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι ξεκινάει το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, εμβολιασμών και τοποθετήσεων τσιπ…

23 Νοεμβρίου 2023

Πρόσκληση για εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Βόλου

Εάν έχεις ελεύθερο χρόνο και αγαπάς τον εθελοντισμό και τις αδέσποτες ψυχές, υπάρχουν πολλοί τρόποι…

23 Νοεμβρίου 2023

Εύβοια: Αγριογούρουνο απόλαυσε το μπάνιο του σε θάλασσα της Χαλκίδας

Χειμερινός κολυμβητής αποδείχθηκε ένα αγριογούρουνο που έκανε τη βουτιά του σε παραλία της Χαλκίδας. Σύμφωνα…

23 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Κουρέτας: «Οι Θεσσαλοί χρειάζονται απαντήσεις, όχι φιέστες»

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Πρωτοβουλία» του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, αναφέρει τα εξής: «Η…

23 Νοεμβρίου 2023

Σήμερα η διάλεξη της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. με ομιλητή τον βυζαντινολόγο Κωνσταντίνο Βαφειάδη

Αύριο 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα  18.30, η Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.)…

23 Νοεμβρίου 2023