Τοπικά

Μαθητές αγκάλιασαν το bookcrossing – Στο 1ο Δημοτικό Αγριάς απελευθέρωσαν 52 βιβλία

Σε μια ξεχωριστή δράση απελευθέρωσης 52 βιβλίων προχώρησαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο αγκάλιασαν την ιδέα του bookcrossing, έχοντας τη στήριξη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί πως το σχολείο διαθέτει βιβλιοθήκη δρόμου, ενώ είναι ενταγμένο και στο δίκτυο bookcrossing.
Όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση από το δημοτικό, «Bookcrossing, μια λέξη που στους περισσότερους από μας δεν φέρνει στο μυαλό μας απολύτως τίποτα, δεν μας κινητοποιεί, κρύβει όμως μέσα της μια φιλοσοφία. Τη φιλοσοφία του να μοιράζεσαι τη γνώση, τη φιλοσοφία του να μοιράζεσαι κάτι που πραγματικά αγαπάς.

Αυτό σκέφτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σ Αγριάς και οργάνωσαν την Τετάρτη 17/4 μια δράση απελευθέρωσης βιβλίων, αφού πρώτα ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας του σχολείου κ. Δώρα Αντωνίου, που εδώ και 12 χρόνια είναι ενεργή bookcrosser.
Όταν μπει κάποιος στη σελίδα του bookcrossing, νιώθει ότι βρίσκεται μέσα σε μια παγκόσμια βιβλιοθήκη, μια βιβλιοθήκη ανοιχτή, που με έναν μαγικό τρόπο ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Αν αγαπάς τα βιβλία, άστα ελεύθερα, είναι το μότο της και οι μαθητές του 1ου Δ.Σ Αγριάς δεν είχαν παρά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της.
Η ιδέα απλή. Πιάσε ένα – δύο βιβλία από το ράφι της βιβλιοθήκης σου, δύο βιβλία που δεν τα χρειάζεσαι πια ή που θέλεις να μοιραστείς με άλλους το περιεχόμενό τους, καταχώρησέ τα στη σελίδα του bookcrossing, κόλλησε την ετικέτα που σου προσφέρει η σελίδα στο εξωτερικό τους και άφησέ τα όπου επιθυμείς, σε ένα παγκάκι, σε μια παιδική χαρά, σε ένα κατάστημα ή σε μια βιβλιοθήκη δρόμου.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, έγιναν ενεργοί bookcrossers και με ενθουσιασμό άφησαν 52 τίτλους βιβλίων σε διάφορα σημεία της Αγριάς. Κρατώντας ένα πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα τριγύρισαν στους δρόμους της πόλης τους και εξέπληξαν ευχάριστα τους περαστικούς μοιράζοντας βιβλία.
Μια βιβλιοθήκη δρόμου στήθηκε έξω από το σχολείο τους, ευγενική χορηγία του γονέα μαθητή της Στ’ τάξης κ. Χιώτη, και το ταξίδι των βιβλίων ξεκίνησε.
Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το 1ο Δ.Σ Αγριάς είναι το πρώτο σχολείο που εντάχθηκε στο δίκτυο bookcrossing στην περιοχή μας και ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει μια βιβλιοθήκη δρόμου και αυτό γιατί τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και η διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Γεροστάθη ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και την υποστήριξαν ενεργά.
Οι μαθητές εύχονται τα βιβλία τους να ταξιδέψουν μακριά και η βιβλιοθήκη δρόμου να αγκαλιαστεί από πολλούς συμπολίτες μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το