Τοπικά

Μαθήματα ζωής από 31χρονο Βολιώτη με κινητική αναπηρία – Αποφοίτησε με βαθμό 9 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Π.Θ.  

Μαθήματα ζωής έδωσε χθες ο 31χρονος Βολιώτης Απόστολος Τσαούσης ο οποίος παρά το πρόβλημα τετραπληγίας που αντιμετωπίζει, κατάφερε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ακριβώς στα πέντε χρόνια που είναι και ο προβλεπόμενος χρόνος, ενώ διάβασε και τον όρκο, καθώς από τους 37 προπτυχιακούς φοιτητές που ορκίστηκαν χθες, είχε την υψηλότερη επίδοση με βαθμό εννιά.

Ο Απόστολος, που παράλληλα είναι και εξαιρετικός αθλητής στην κολύμβηση, ορκίστηκε χθες στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας, ολοκληρώνοντας έτσι μια γόνιμη προσπάθεια.
Την ώρα μάλιστα που ανακοινώθηκε το όνομά του για να διαβάσει τον όρκο, το κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο σείστηκε από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Το πρώτο τμήμα που επιχείρησε να σπουδάσει, ήταν η Πληροφορική στην Αθήνα, αλλά η δυσκολία στην πρόσβαση, υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας.
Δεν αποθαρρύνθηκε όμως και έστρεψε το ενδιαφέρον του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στον Βόλο, όπου βρίσκεται και η οικογένειά του.
Εγγράφηκε και μετά από πέντε χρόνια συστηματικής παρακολούθησης των μαθημάτων, μελέτης και συνέπειας, αποφοίτησε αριστεύοντας παράλληλα.

 

Η ειδικότητα που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί έχει να κάνει με τον προγραμματισμό εφαρμογών και άμεσα θα ξεκινήσει την αναζήτηση εργασίας σε κάποια εταιρεία στην Αθήνα. Παράλληλα δεν θέλει να αφήσει και τον στόχο ενός μεταπτυχιακού. Όνειρό του είναι να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, αλλά το οικονομικό κόστος σπουδών και ζωής είναι υψηλό. Γι’ αυτό και θα επιδιώξει να βρει κάποια υποτροφία.
Για τον ίδιο το πεδίο των επιπλέον σπουδών, αλλά και εργασίας είναι ευρύ πλέον.

«Επέλεξα να ασχοληθώ με τον κλάδο των υπολογιστών και να σπουδάσω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων, καθώς λόγω της κινητικής αναπηρίας, μπορώ να εργάζομαι πολύ πιο άνετα είτε από το γραφείο είτε από το σπίτι ώστε να βγάζω τα προς το ζην» επισημαίνει ο Απόστολος και συμπληρώνει πως «η αναπηρία μου δημιουργεί εμπόδια για να κάνω κάποια πράγματα, αλλά μπορώ να χειριστώ πάρα πολύ καλά τον υπολογιστή».
Μάλιστα για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων ανέφερε πως είναι ένα πολύ απαιτητικό τμήμα, γι’ αυτό και παρακολουθούσα τα μαθήματα στη σχολή καθημερινά και ακολουθούσε μελέτη στο σπίτι».

Αθλητισμός και Πανεπιστήμιο
Ο αθλητισμός και ειδικότερα η κολύμβηση είναι η μεγάλη αγάπη του Απόστολου. Ο ίδιος είναι μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης. Το 2013 και το 2014 συμμετείχε ως αθλητής σε ένα παγκόσμιο και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντίστοιχα, ενώ σε λίγες ημέρες αναχωρεί στο Μεξικό για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.
«Προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα και εφόσον τα καταφέρνω, είμαι πολύ χαρούμενος» μας είπε.
Το πλάνο του αριστούχου απόφοιτου είναι να κατέβει τον Ιανουάριο στην Αθήνα για να βρει εργασία και παράλληλα να κάνει τα χαρτιά του για κάποιο μεταπτυχιακό.
Και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πετύχει και τους επόμενους στόχους του έχοντας άλλωστε μάθει να παλεύει και να προοδεύει.

Συγχαρητήρια από τον Σύνδεσμο Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει τον Απόστολο Τσαούση για την άριστη ολοκλήρωση των σπουδών του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ακριβώς στα πέντε χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ο Σύνδεσμός μας θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή, για τους κόπους, τις προσπάθειες και τις θυσίες μέσω των οποίων δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μπράβο σε ένα νέο παιδί που παρόλο το πρόβλημα της τετραπληγίας, αρίστευσε και διέπρεψε στην ηλεκτρολογία. Ευχόμαστε στον Αποστόλη Τσαούση να συνεχίσει με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να συνεχίσει να είναι πρωτίστως χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία. Η ζωή είναι μπροστά και είναι γεμάτη προσκλήσεις. Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται στην αναζήτηση και κατάκτηση της γνώσης ευχόμαστε να αποτελέσουν εφαλτήριο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική εξέλιξη. Θερμά συγχαρητήρια και στην οικογένεια για την πολύπλευρη στήριξή της. Ο Σύνδεσμος παροτρύνει τους νέους να ασχοληθούν με την ηλεκτρολογία και είναι έτοιμος να τους αγκαλιάσει και να τους προστατεύσει μόλις εγγραφούν στη δύναμή του”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το