Τοπικά

Μαθήματα …ραδιοφωνίας για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού

epal_al1
Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, όπου φιλοξενείται ο ραδιοφωνικός σταθμός του σχολείου στο εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού τομέα, επισκέφθηκαν χθες μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του τομέα των Ηλεκτρονικών του ΕΠΑ.Λ Αλμυρού.
Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τον Κ. Αμυγδαλίτση – εκπαιδευτικό του σχολείου και υπεύθυνο του εργαστηρίου – για το πως ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία του σταθμού έως και την υλοποίηση του, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού και του studio ηχογράφησης. Αντικείμενα συζήτησης με τους μαθητές αποτέλεσαν τεχνικά ζητήματα εκπομπής ραδιοφωνικών σημάτων που άπτονται της ειδικότητάς τους, η αξιοποίηση των τεχνικών streaming audio, η παρουσίαση της διαδικτυακής διεύθυνσης του ραδιοφώνου http://radio.mysch.gr καθώς και των συναφών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έγινε και σύντομη επίδειξη της εγκατάστασης που υποστηρίζει την εκπομπή FM για εκπαιδευτική χρήση.
Τέλος, οι μαθητές επισκέφτηκαν τα υπόλοιπα εργαστήρια του Ηλεκτρονικού τομέα (Δικτύων – Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Μετρήσεων) και δέχθηκαν σύντομη ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς Α. Ανδριανίδη (τομεάρχης), Γ. Φιλίππου και Δ. Παπαναστασίου (υπεύθυνοι εργαστηρίων).
Οι συνοδοί καθηγητές Ευστάθιος Λυκίδης, Κωνσταντία Αμπραζογούλα και Σωτήρης Ζάρας, καθώς και οι είκοσι μαθητές, αφού ευχαρίστησαν τους συναδέλφους, δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία των δύο σχολείων.
Υπενθυμίζεται ότι τα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου καθώς και το εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό πάρκο των 30ΚW είναι επισκέψιμα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης κατόπιν επικοινωνίας με τη διεύθυνση του σχολείου στο τηλέφωνο 24210-67243.

epal_al2

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το