Τοπικά

Μαθήματα κολύμβησης για 1.500 μαθητές Δημοτικού από σχολεία της Μαγνησίας

Για δεύτερη χρονιά υλοποιείται στη Μαγνησία το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές δημοτικού και φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν αυξήθηκε κατά 500.
“Πέρυσι συμμετείχαν στο πρόγραμμα 39 σχολεία με 1.000 μαθητές αλλά φέτος ο αριθμός αυξήθηκε και συμμετέχουν 1.500 παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης του Δημοτικού από 55 δημοτικά σχολεία του Νομού. Ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα το έχουν “αγκαλιάσει” οι μαθητές” δήλωσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί ως τις 21 Ιουνίου για όσα σχολεία έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

“Τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι οι μαθητές κατακτούν τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης ενώ όσοι μαθητές τις έχουν ήδη προχωρούν στη βελτίωσή τους” δήλωσε ο κ. Πολύζος και ευχαρίστησε τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ που διαθέτει τα δύο κολυμβητήρια, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών.

“Με πρωτοβουλία του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου υπάρχει και συνοδός στα λεωφορεία για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών” πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι παράλληλα γίνονται ομιλίες από ειδικούς στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.  Με τη λήξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί γιορτή που θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.

Εκ μέρους του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο πρόεδρος του Ανδρέας Ζέρβας ανέφερε: “Πιστοί στις δεσμεύσεις του δημάρχου ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια όλων των σχολείων, των σχολικών επιτροπών και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας,  ο Δήμος Βόλου προσφέρει τις εγκαταστάσεις του που είναι άρτια συντηρημένες.  Είναι ένα ωραίο πρόγραμμα που συνεχώς βελτιώνεται και ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται”.  Ακόμη σημείωσε ότι ο Βόλος είναι μία κολυμβητική πόλη όπως αποδεικνύεται και από τις δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα γίνουν τέλος Ιουλίου και αρχές Σεπτεμβρίου στην πόλη.  “Προάγουμε και υποστηρίζουμε τον κολυμβητικό τουρισμό.  Δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα αν οι σύλλογοι και οι φορείς δεν είχαν αγκαλιάσει τα συγκεκριμένα παιδιά και αν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δεν ήταν δίπλα μας” πρόσθεσε.

Η Ζωή Παππά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δήλωσε ότι η Ομάδα θα βρίσκεται και στα δύο κολυμβητήρια. “Καλύπτει στον τομέα των πρώτων βοηθειών το μάθημα της κολύμβησης που γίνεται στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί” ανέφερε.

Mεγάλο ποσοστό παιδιών δεν ξέρουν κολύμπι

Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  Βασίλης Κατσικόπουλος συντονίζει το μάθημα στα δημοτικά σχολεία. Εξήγησε ότι το πρόγραμμα αφορά έξι μαθήματα για κάθε τάξη και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει νωρίτερα αλλά καθυστέρησε το Υπουργείο να χορηγήσει τις πιστώσεις για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που εκπονούν τα μαθήματα.
Η διάρκεια του κάθε μαθήματος κολύμβησης είναι 45 λεπτά και απασχολούνται έξι ωρομίσθιοι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση και δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
“Aπό πέρυσι έχουμε ποσοστό πάνω από 90% εκμάθησης κολύμβησης σε παιδιά που ήταν αρχάρια και δεν ήξεραν κολύμπι.  Η εκμάθηση γίνεται σε μικρή πισίνα και όσα παιδιά έχουν κολυμβητικές δεξιότητες βρίσκονται στη μεγάλη πισίνα” ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το