Τοπικά

Μαθήματα ιστιοπλοΐας για τους φιλοξενούμενους στα Κοινωνικά Διαμερίσματα της “ΑΡΣΙΣ”

Σε συνεργασία με τη σχολή Ιστιοπλοΐας «Himera sailing school» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29.03.2017 μάθημα ιστιοπλοΐας στους φιλοξενούμενους των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της “ΑΡΣΙΣ” στο Βόλο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΑΡΣΙΣ, το μάθημα ιστιοπλοΐας είχε διττό σκοπό. Πέραν της γνώσης για τη ναυτιλία, πρωταρχικός στόχος ήταν οι νέοι να βιώσουν με θετικά συναισθήματα την επαφή με την θάλασσα και να νοηματοδοτήσουν με διαφορετικό τρόπο τα έντονα συναισθήματα φόβου και αγωνίας από την τραυματική εμπειρία τους με την είσοδο στην χώρα μας, μέσω θαλάσσης. Η επαφή με τη θάλασσα αποτέλεσε πηγή ηρεμίας και χαλάρωσης και όχι φόβος κινδύνου για τη ζωή τους όπως αρχικά την αισθάνονταν. Αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια ομίλου μέσα από τον απόπλου, την πρακτική εφαρμογή ναυτιλίας και ολοκληρώθηκε με ιστιοπλοΐα στον Παγασητικό κόλπο με το μεσημεριανό φρεσκάρισμα.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε στο ιστιοπλοϊκό σκάφος «Himera». Σημαντική αποτελεί η συμβολή της δωρεάν προσφοράς του ομίλου στα Κοινωνικά Διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ Βόλου, για νέες εμπειρίες και ευκαιρίες σε σχέση με την εκτόνωση έντονων συναισθημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το