Τοπικά

«Μαθήματα δημοκρατίας» από τον Γ. Μουλά στις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου

ΜΟΥΛΑΣ

Να παραιτηθούν από το δημοτικό συμβούλιο, εάν συνεχίσουν την τακτική των αποχωρήσεων από τις συνεδριάσεις για λόγους που δεν είναι σοβαροί, καλεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς τους επικεφαλής των μειοψηφιών κ.κ. Μ. Πατσιαντά, Α. Παπατόλια και Α. Νάνο. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου σημειώνει πως ένα γεγονός διάρκειας 15 δευτερολέπτων, με την είσοδο των «φαντάρων» που αναζητούσαν δημοτική σύμβουλο για σεξ, πρόκειται για στιγμιαίο επεισόδιο και δεν επιτρέπεται να αποτελεί πρόσχημα για αποχώρηση των μειοψηφιών.

Η ανακοίνωση του Γ. Μουλά
Με αφορμή την αποχώρηση των παρατάξεών σας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Μαρτίου 2015, άνευ σοβαρού λόγου, θα επιθυμούσα να σας επισημάνω τα παρακάτω και σας παρακαλώ να τα λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας.
Γνωρίζετε, ότι, όσο χρήσιμος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής, άλλο τόσο είναι και αυτός των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Καλώς ή κακώς ο λαός του Βόλου σας επέλεξε να ασκήσετε τα σοβαρά καθήκοντα της αντιπολίτευσης ώστε με τις προτάσεις σας και τις αντιθέσεις σας να παράγεται ένα γόνιμο έργο για την πόλη μας.
Ένα στιγμιαίο γεγονός διάρκειας 15 δευτερολέπτων, που προκλήθηκε αναίτια από, εξωγενή προς το δημοτικό συμβούλιο, στοιχεία, το οποίο η Δημοτική Αρχή καταδίκασε πάραυτα με ομόφωνο ψήφισμα δεν επιτρέπεται να αποτέλεσε το πρόσχημα για την αποχώρησή σας.
Στην συνέχεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν πενήντα θέματα περίπου αλλά δυστυχώς, λάμψατε με την απουσία σας. Θα έπρεπε να συμμετέχετε στην συζήτηση των θεμάτων και να διατυπώσετε τις αντιρρήσεις σας, όπου θα υπήρχαν αλλά κυρίως τις θέσεις και προτάσεις σας.
Εάν κάθε φορά, βρίσκεται μία ασήμαντο αφορμή για να αποχωρείτε από τις συνεδριάσεις, πράγμα πολύ εύκολο, τότε ασφαλώς δεν εκπληρώνετε τα ιερά καθήκοντα, με τα οποία σας έχει επιφορτίσει ο λαός του Βόλου. Αποτέλεσμα της πολιτικής τακτικής σας είναι η πλειοψηφούσα παράταξη να «παίζει μπάλα σχεδόν μόνη της». Επειδή, το φαινόμενο τείνει να γίνει ενδημικό στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε, θα σας πρότεινα ή να παραιτηθείτε, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι σας ή να προσέρχεστε στις συνεδριάσεις επαρκώς προετοιμασμένοι με θέσεις και απόψεις.
Τόποι αντιπολίτευσης είναι τα θεσμικά δημοκρατικά όργανα της Πολιτείας, τα οποία οφείλουν να λειτουργούν με σωστό τρόπο και όχι υπό το κράτος τραμπουκισμών και απειλών, όπως έγινε στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων. Αποτελεί ντροπή για την πολιτική ζωή του Τόπου μας να υποκινούνται ομάδες τραμπούκων και υβριστών εναντίον οργάνων του Δήμου Βόλου από δημοτικούς συμβούλους. Πολύ δε περισσότερο να απειλούνται υπηρεσιακά οι Δικαστικές Αρχές και η Αστυνομία.
Ο σοβαρός διάλογος ή οι αντιπαραθέσεις, ακόμα και σε υπερθετικό βαθμό, που ξεφεύγουν καμιά φορά από μία πολιτισμένη συζήτηση, δεν βλάπτουν. Περιμένω την ανταπόκρισή σας σε αυτή την παραίνεσή μου και ελπίζω να υπάρξει μία εποικοδομητική παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το