Τοπικά

Mαθήματα αλληλεγγύης από φροντιστήρια του Βόλου- Δωρεάν σε εφήβους από Ορφανοτροφείο, μείωση τιμών σε άπορες οικογένειες

 

Εφήβους από το Ορφανοτροφείο που φοιτούν στο Λύκειο, διδάσκουν δωρεάν φροντιστήρια της πόλης στο πλαίσιο της στήριξης και της αλληλεγγύης που θέλει να προσφέρει ο τοπικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.
Παράλληλα προσφέρεται ουσιαστική βοήθεια και σε παιδιά άπορων οικογενειών. Και αυτή η βοήθεια μπορεί να έχει τον χαρακτήρα της μεγάλης μείωσης τιμών, ακόμη και των δωρεάν μαθημάτων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Βεδουρά τόνισε πως μέσα στην κρίση οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων έχουν δείξει πολλές φορές το κοινωνικό τους πρόσωπο παρέχοντας βοήθεια σε παιδιά από άπορες οικογένειες και όχι μόνο. Μέσα στην κρίση τα φροντιστήρια μείωσαν τις τιμές τους στα δίδακτρα ακόμη και μέχρι και 30%, τη στιγμή που τα έξοδα παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα. Παρά, όμως, αυτή την κατάσταση προσπαθούν να μην αφήσουν αβοήθητη καμία οικογένεια που θέλει να βοηθήσει το παιδί της.
Ειδικότερα η κ. Βεδουρά επισήμανε πως από τη φετινή σχολική χρονιά ο σύλλογος έχει έρθει σε επικοινωνία με το Ορφανοτροφείο, ώστε να εντάξει στα φροντιστήρια και να διδάσκει δωρεάν τα παιδιά και τους εφήβους που διαμένουν εκεί. Αρχικά ήταν να μας στείλουν δέκα με δώδεκα μαθητές, αλλά τελικά διδάσκουμε τρεις μαθητές. Βέβαια τα φροντιστήρια ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Επίσης το κάθε φροντιστήριο βοηθά τις οικογένειες, είτε μειώνοντας πολύ τα δίδακτρα, όταν η οικογένεια είναι άπορη ή φοιτούν εκεί δύο και τρία αδέλφια και οι γονείς είναι σε οικονομική αδυναμία. Γενικά υπάρχουν διάφοροι τρόποι που ακολουθεί το κάθε φροντιστήριο.
Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το πανελλήνιο συνέδριο των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και η διαβεβαίωση που έλαβαν οι φροντιστές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ήταν πως θα υπάρξει μια εξομάλυνση με τα πολλά γραφειοκρατικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τα φροντιστήρια.
Αναφορικά με τις εγγραφές φέτος των μαθητών στα φροντιστήρια η κ. Βεδουρά είπε πως παραμένουν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, αλλά πλέον οι μαθητές παρακολουθούν λιγότερα μαθήματα. Συμπλήρωσε δε πως «πληγές» για τα φροντιστήρια, όπως συζητήθηκε και στο συνέδριο, παραμένουν τα παράνομα μαθήματα των διορισμένων καθηγητών, αλλά και τα φροντιστήρια που δεν έχουν άδεια-πιστοποίηση για την κτιριακή καταλληλότητα των χώρων που στεγάζονται.
Επίσης τα φροντιστήρια πανελλαδικά θα ενθαρρύνουν τους μαθητές τους για να γίνουν εθελοντές δωρητές για τον μυελό των οστών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το