Τοπικά

Μαθήματα αγιογραφίας στην Τσαγκαράδα “Θ”

agiografia-tsagkarada
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016  ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των μαθημάτων αγιογραφίας που ξεκίνησαν από τις 7 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας.
Όλοι όσοι ήρθαν στον ναό είχαν την ευκαιρία να αγιογραφήσουν σε ξύλο από ένα σταυρό και μία εικόνα της Παναγίας με την τεχνοτροπία της αυγοτέμπερας. Παράλληλα όμως αγιογραφήθηκε από το σύνολο του κόσμου μία εικόνα της Παναγίας που θα παραμείνει στο Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στο πίσω μέρος γράφτηκαν τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαν αλλά και που ήρθαν στο ναό για να βάλουν τη δική τους πινελιά. Με μια μικρή γιορτή έκλεισε αυτό το πρώτο καλοκαιρινό ταξίδι της Ορθοδοξίας
Τα  μαθήματα θα συνεχιστούν από τον π. Σεβαστιανό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας τον Οκτώβριο.
Εγγραφές  στη Σχολή  Βυζαντινής Μουσικής
Για 70ή συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.
Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι τετραετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, Πτυχίο Ιεροψάλτου, Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Διδάσκουν κορυφαίοι Καθηγητές, Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι της Τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου μας.
Τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν σήμερα Δευτέρα 12/9, στις 6μ.μ. στο κτίριο του παλαιού Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου (Αναλήψεως και Όγλ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 61917, 6972838348 και 6977362976.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το