Τοπικά

Μάθημα ζωής από 25χρονο Βολιώτη πτυχιούχο με αναπηρία “Θ”

Σ17 Φ1 (2)

Η επιμονή του, ο αγώνας και η θέλησή του για την απόκτηση του πτυχίου ήταν ένα μάθημα ζωής για τους υπόλοιπους συμφοιτητές του. Ο 25χρονος Βολιώτης Ξενοφών Λέκας έλαβε χθες το πτυχίο του από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγκινώντας τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας.
Ο Ξενοφών ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον ετοιμάζεται για να διδάξει στους μαθητές.
Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και διαμένει στο Διμήνι. Σχεδόν καθημερινά ερχόταν από το Διμήνι στην άλλη άκρη της πόλης για να λάβει γνώσεις, εμπειρίες και παραστάσεις. Αντιμετωπίζοντας με επάρκεια και μεγάλη θέληση το χρόνιο πρόβλημα κινητικής αναπηρίας μπόρεσε και πέτυχε τον στόχο του.
«Νιώθω χαρούμενος, δικαιωμένος και αγχωμένος για το μετά που έρχεται» τόνισε αρχικά ο Ξενοφών και πρόσθεσε πως «στόχος μου είναι να μπω στην τάξη να διδάξω».
Ερωτηθείς, πόσο δύσκολη ήταν η προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου είπε πως «όλες οι προσπάθειες στη ζωή μας έχουν δυσκολίες. Και στη δική μου περίπτωση υπήρχαν δυσκολίες. Όμως η αναπηρία είναι ένα μικρό εμπόδιο, όπως θα μπορούσε να τύχει στον καθένα στην καθημερινότητά του».
Περήφανη για την επιτυχία του γιου της ήταν και η μητέρα του κ. Β. Ραμνιώτη που σημείωσε πως «ο γιος μου είναι το μάθημα της ζωής, ο άνθρωπος που με στήριξε και μου δίνει ζωή».
Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Διονύσης Βαβουγυιός τόνισε πως «ο φοιτητής με το σπαθί του πήρε το πτυχίο. Γιατί είναι όρος του Τμήματος να αντιμετωπίζονται ισότιμα και με την ίδια εξέταση όλοι οι φοιτητές έχοντας σύνθημα «ίδια εκπαίδευση σε όλους» πάντοτε στο πλαίσιο της εξατομικευμένης διδασκαλίας. Επίσης με τους λιγοστούς πόρους που έχουμε προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το