Τοπικά

Μάθημα στην ταράτσα του σχολείου… Aυξημένες οι ανάγκες στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, έχει δημιουργηθεί μια αίθουσα, η οποία επισκευάστηκε και εκεί κάνουν μάθημα τεχνολογίας οι μαθητές του σχολείου.

Το σχολείο διαθέτει 280 μαθητές με επτά τμήματα ένταξης φέτος που σε συνδυασμό με την ύπαρξη επιλεγόμενων μαθημάτων έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για εύρεση και δημιουργία νέων χώρων διδασκαλίας. Έτσι στο ημιισόγειο διαμορφώθηκε ένας πολύς μικρός χώρος για το τμήμα ένταξης. Εκεί χωράει ουσιαστικά ένα θρανίο με τις καρέκλες, μια μικρή ντουλάπα και τον πίνακα, όπου ο καθηγητής διδάσκει σε λιγοστούς, τέσσερις-πέντε, μαθητές. Επίσης στο κτίριο που στεγάζεται το 3ο ΓΕΛ Βόλου, υπήρχε μια αίθουσα που χρησιμοποιούνταν από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο για να συνεδριάζει. Και αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται μερικές ώρες την ημέρα για διδασκαλία στο πλαίσιο του τμήματος ένταξης.

Στην ταράτσα υπήρχε εδώ και καιρό μια αίθουσα. Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Μανδράκης, «τη διαμορφώσαμε κατάλληλα κάνοντας παρεμβάσεις στα παράθυρα, τον ελαιοχρωματισμό, τον φωτισμό και αλλού, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για το μάθημα της τεχνολογίας. Μάλιστα ο καθηγητής που διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαμόρφωσή της ώστε να είναι λειτουργική. Γνωρίζουμε βέβαια ότι είναι μια αίθουσα που βρίσκεται στην ταράτσα, ωστόσο έπρεπε να βρούμε χώρους στο διδακτήριο για να καλύψουμε τις στεγαστικές ανάγκες των τμημάτων μας».

Η αίθουσα στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «κατόπιν συνεργασίας με το συστεγαζόμενο Εσπερινό Γυμνάσιο αξιοποιείται και μια αίθουσα στο ισόγειο του κτιρίου, όπου γίνεται το μάθημα της μουσικής. Μαζί με το Εσπερινό Γυμνάσιο μπορούμε να χρησιμοποιούμε εκατέρωθεν όλους τους χώρους».

Μια ακόμη παρέμβαση ήταν η δημιουργία αίθουσας, όταν βέβαια οι συνθήκες το απαιτούν, στον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων.

«Σε περιπτώσεις που οι μαθητές έχουν κάποιο κενό ή ακόμη και στο μάθημα της γυμναστικής, όταν βρέχει, βάζουμε τους μαθητές σε αυτό τον χώρο, τοποθετούμε καρέκλες και θρανία και μπορούν να ασχοληθούν γενικότερα είτε ακόμη βλέποντας και μια ταινία, οπότε δεν βρίσκονται στον αύλειο χώρο».

Αναφερόμενος σε άλλες παρεμβάσεις που έγιναν στο σχολείο είπε πως βάφτηκαν οι καινούριες αίθουσες και ολοκληρώθηκε η μόνωση της ταράτσας. Βέβαια χρειάστηκε η μόνωση μιας άλλης ταράτσας που βρίσκεται πάνω από το αμφιθέατρο.

Ο μικρός χώρος για το τμήμα ένταξης

Μάλιστα ο κ. Μανδράκης επισήμανε πως ο σύλλογος γονέων είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειάζεται και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Για παράδειγμα οι γονείς βοήθησαν και στη χορήγηση εξοπλισμού για το εργαστήριο της τεχνολογίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το