Τοπικά

Μάθημα πρώτον, η χρήση του λεωφορείου από μαθητές – Σεμινάρια του Αστικού ΚΤΕΛ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τη διεξαγωγή σεμιναρίων εντός και εκτός σχολείων, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να χρησιμοποιούν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και λειτουργικότητα τα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας, σχεδιάζουν να υλοποιήσουν από κοινού το Αστικό ΚΤΕΛ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Ο βασικός κορμός του όλου σχεδίου τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας, συζητήθηκε ο συντονισμός και η οργάνωση των μαθητικών δρομολογίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορούν να γίνουν, καθώς και η παροχή κάποιων επιπλέον υπηρεσιών, όπως είναι το μειωμένο μαθητικό εισιτήριο για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες που ξεκίνησε πέρυσι και θα συνεχιστεί και φέτος.

Πάντως το θέμα που αναδείχθηκε από τη χθεσινή συνάντηση ήταν η διάθεση και από τις δύο πλευρές για καλύτερη ενημέρωση των μαθητών στη χρήση του λεωφορείου.
«Οι μαθητές αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του επιβατικού μας κοινού και θέλουμε να αναπτύξουμε δράσεις που θα το φέρουν ακόμη πιο κοντά στην αστική συγκοινωνία με την προοπτική ότι σε λίγα χρόνια θα είναι και ενήλικοι πολίτες» τόνισε ο κ. Ευαγγελινός και συμπλήρωσε πως «σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε με τον κ. Σαβελίδη να αποστείλουμε αίτημα στο υπουργείο για τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε μαθητές οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν, τι να προσέχουν στην επιβίβαση και αποβίβαση, πώς να χρησιμοποιούν τις χειρολαβές και τους σωλήνες, αλλά και πώς να λειτουργούν μέσα στο λεωφορείο. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να δημιουργούμε επιβάτες που θα έχουν την αντίστοιχη παιδεία και γι’ αυτό ξεκινάμε από τους μαθητές που χρησιμοποιούν το λεωφορείο τόσο το πρωί για να πάνε στο σχολείο όσο και το απόγευμα για τη μετάβασή τους στα φροντιστήρια».

Ο κ. Ευαγγελινός ανέφερε πως τα σεμινάρια θα διεξάγονται από στελέχη του Αστικού ΚΤΕΛ και θα γίνονται είτε στα σχολεία είτε και μέσα στο λεωφορείο.
Στις δράσεις εξωστρέφειας του Αστικού προς τους μαθητές είναι εκτός από το μειωμένο μαθητικό εισιτήριο και η παροχή ίντερνετ εντός των λεωφορείων.
Ο κ. Ευαγγελινός επισήμανε πως «έχουμε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τη Δευτεροβάθμια όσο και με την Περιφέρεια από την οποία έχουμε εξοφληθεί για τα δρομολόγια που κάναμε».
Ο κ. Σαβελίδης τόνισε πως «οργανώνουμε από τώρα τον συντονισμό των μαθητικών δρομολογίων σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, ώστε να είμαστε πλήρως έτοιμοι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς».
Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και στην επιβατική κίνηση για το φετινό καλοκαίρι και πώς εξελίσσεται λέγοντας πως «είμαστε καλύτερα από πέρυσι και πιστεύουμε ότι οι ενέργειες εξωστρέφειας που κάνουμε, όπως με περισσότερα δρομολόγια σε ακτές, φέρνει αποτελέσματα και οι επιβάτες το βλέπουν θετικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το