Τοπικά

Μάθημα προσφοράς και εθελοντισμού χθες για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Σύλλογοι Γονέων και Διδασκάλων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία χθες στο προαύλιο του σχολείου. Μέχρι τις 12 μ. οι μονάδες αίματος που προσφέρθηκαν ήταν 10, ενώ το κύριο στη δράση ήταν να μάθουν οι μαθητές για την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας κ. Στέφανος Πίος τόνισε ότι η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.
«Αυτό που θέλαμε να δείξουμε στους μαθητές είναι τι σημαίνει να δίνω αίμα, ώστε να φύγουν κάποια κακά στερεότυπα και κυρίως να μάθουμε όλοι στην προσφορά και τον εθελοντισμό, που αποτελεί και το μήνυμα προς τους μαθητές. Το βασικότερο είναι αυτό και όχι να μαζέψουμε μονάδες αίματος» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως στόχος είναι επίσης να μάθουν τα παιδιά για ποιον λόγο πρέπει να γίνουν αιμοδότες στα 18 τους.

Ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης ανέφερε ότι η Ελλάδα στο κομμάτι του αίματος υποφέρει: «Κάνουμε εισαγωγή σε μονάδες αίματος. Μια διαδικασία 5 λεπτών μπορεί να σώσει μία ζωή».
Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κ. Νάνσυ Αριανίδου σημείωσε πως «η δράση είναι ένα μεγάλο μάθημα για τα παιδιά, ώστε να μάθουν να προσφέρουν, αλλά και για τους μεγάλους για να θυμηθούν λιγάκι ότι για να παίρνουμε, πρέπει να δίνουμε κιόλας».
Η ίδια ανέφερε ότι τα παιδιά παίρνουν τα μηνύματα μέσα από τέτοιες δράσεις, ώστε να μάθουν πως στη ζωή δεν είναι όλα έτοιμα, οτιδήποτε χρειαστούν πρέπει και αυτά πρώτα να προσφέρουν κάτι. «Οι μεγάλοι μέσα από τέτοιου είδους δράσεις θυμούνται την αλληλεγγύη, την αγάπη και την προσφορά προς τους συνανθρώπους» κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης τόνισε ότι οι Βολιώτες είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της αιμοδοσίας και βοηθούν, ενώ σημείωσε πως οι ανάγκες σε αίμα κάθε χρόνο στη Μαγνησία κυμαίνονται στις 10.000-11.000 φιάλες. «Προσπαθούμε τις φιάλες αυτές να τις καλύψουμε, διότι πρέπει εκτός των άλλων να εξυπηρετηθούν και οι άνθρωποι με μεσογειακή αναιμία, που χρειάζονται δύο φιάλες τον μήνα για να ζήσουν» ανέφερε για να συμπληρώσει πως ο Σύλλογος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε να αιμοδοτεί συχνά και όχι περιστασιακά.
Στην περσινή εθελοντική αιμοδοσία του σχολείου είχαν μαζευτεί 15 φιάλες αίματος και φέτος μέχρι νωρίς το μεσημέρι οι μονάδες αίματος ήταν 10. Στην εθελοντική αιμοδοσία πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους η γιατρός της Αιμοδοσίας κ. Εύα Κουτσιμπάνα και η νοσηλεύτρια κ. Χαρά Χατζή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το