Τοπικά

Μάθημα αλληλεγγύης στο 6ο Γυμνάσιο – Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου συμμετείχαν καθηγητές, γονείς, αλλά και ενήλικες που είναι μεγαλύτερα αδέλφια των μαθητών του σχολείου.
Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου με τους γιατρούς να εξυπηρετούν τον κόσμο που ήθελε να προσφέρει το πολύτιμο αγαθό που λέγεται αίμα.
Όπως τόνισε η αναπληρώτρια διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Βόλου κ. Δήμητρα Κούκιου ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σχολείου εθελοντική αιμοδοσία με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Αναφερόμενη στο μήνυμα που περνά αυτή η πράξη στους μαθητές, είπε πως «τα παιδιά πρέπει να μάθουν πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν τον συνάνθρωπο, την ίδια τη ζωή και να προσφέρουν όσο μπορούν σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Μάλιστα ήταν πολύ σημαντική και η ίδια η προθυμία των μαθητών μας να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, αν και ήταν κάτω των 15 ετών και δεν μπορούσαν».
Επίσης για την αξία της αλληλεγγύης ανέφερε πως «δουλεύτηκε ως έννοια μέσα από το εργαστήριο δεξιοτήτων του σχολείου».

Συστηματικά προσφέρει αίμα
Από την πλευρά της η υποδιευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Βόλου κ. Σοφία Παπαργύρη που έδωσε αίμα χθες, τόνισε πως «εδώ και 2,5 χρόνια προσφέρω συστηματικά αίμα. Αφορμή ήταν μια αιμοδοσία που έκανα, γιατί προέκυψε μια έκτακτη ανάγκη, αλλά από τότε έχω δώσει άλλες δέκα φορές αίμα. Πλέον είμαι και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών».
Η ίδια ακόμη και μέσα στην πανδημία μετέβαινε στο Νοσοκομείο για να δώσει αίμα. Μάλιστα αναφερόμενη στη σημαντική αυτή πράξη, είπε πως «πραγματικά νιώθεις άλλος άνθρωπος. Και αυτό προσπαθούμε να το δείξουμε και μέσα από τη διδασκαλία στα παιδιά. Ότι δηλαδή η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι πολύ σημαντική, καθώς νιώθεις μια φοβερή ευεξία, μετά την αιμοδοσία. Δεν γνωρίζεις πού θα φτάσει αυτό το αίμα, σίγουρα, όμως, είναι δέκα πολύτιμα λεπτά για κάποιον άλλο άνθρωπο».
Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου κ. Θέμης Τζούνης ανέφερε πως «η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης απέναντι σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του 6ου Γυμνασίου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τέτοιες δράσεις».

Οικολογικό σχολείο
Το σχολείο έλαβε πριν λίγο καιρό και τη σημαία του οικολογικού σχολείου έχοντας βραβευτεί σχετικά. Άλλωστε στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου έχει δημιουργηθεί και ένας όμορφος βοτανόκηπος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το