Τοπικά

Mάθημα αλληλεγγύης από νεαρούς εθελοντές στον Βόλο

Ο Ηλίας Σιφνιώτης είναι ένας από τους πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της γειτονικής Εύβοιας. Ο νεαρός, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στη Νεάπολη, αύριο Πέμπτη θα μεταφέρει τη βοήθεια που θα συγκεντρώσει μέχρι τη Γλύφα, όπου στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όσους δοκιμάζονται σκληρά από τις πυρκαγιές. Συγκινητική η ανταπόκριση γνωστών και φίλων στην έκκληση του 25χρονου Βολιώτη, ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι άγνωστη λέξη στις νεότερες γενιές.

Οι εικόνες καταστροφής από τα δεκάδες πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα που κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσης, ώθησαν ανθρώπους κάθε ηλικίας να συνδράμουν στην ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη αυτές τις κρίσιμες ώρες. Εκτός από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους δημόσιους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις της Μαγνησίας, μα και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, υγειονομικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και ζωοτροφές.
Ο Ηλίας Σιφνιώτης απηύθυνε κάλεσμα σε φίλους και γνωστούς μέσα από τα social media. Τόσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όσο και τον εταιρικό, έκανε γνωστό ότι δέχεται προσφορές, που συγκεντρώνει στην έδρα της επιχείρησής του. Η κοινοποίηση που έκανε μέσα από τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έπιασε τόπο και η πρωτοβουλία του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

«Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης από την περασμένη Δευτέρα, μέχρι και την Πέμπτη 12 Αυγούστου. Από τις 08.30 μέχρι και τις 17.00 καθημερινά, όσοι έχουν τη δυνατότητα και δύνανται να προσφέρουν, μπορούν να φέρνουν κάτι από αυτά που ζητάμε στο κατάστημα, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρουμε με δικό μας όχημα για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Θα τα πάμε με το αγροτικό όχημα ενός συναδέλφου στη Γλύφα και από εκεί θα αναλάβουν άλλοι τη διανομή τους, αφού στο νησί δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν άλλον πλην όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, τους διασώστες και τους εθελοντές», σημείωσε ο ευαισθητοποιημένος επαγγελματίας, ο οποίος λειτουργεί επιχείρηση με ελαστικά στη Νεάπολη, σε μικρή απόσταση από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Συγκλονισμένος από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, δεν νοήθηκε πως μπορούσε να μείνει αμέτοχος στο δράμα των συμπολιτών του. «Όλο αυτό που συμβαίνει στην Εύβοια, αλλά και τόσα άλλα μέρη στην Ελλάδα, είναι πραγματικά φοβερό. Και είναι τόσο κοντά μας αυτή τη φορά, που ένιωσα ακόμη πιο έντονη την ανάγκη να βοηθήσω. Τις δύο πρώτες ημέρες υπήρξε αρκετός κόσμος που μας επισκέφτηκε και άφησε πράγματα για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Όχι μόνο γείτονες και φίλοι, αλλά και άνθρωποι που είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που δημοσίευσα στο Instagram. Οι καιροί που ζούμε, είναι πολύ δύσκολοι, παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση», τόνισε ο νεαρός Ηλίας, ο οποίος κλείνοντας αποκάλυψε μία συγκινητική λεπτομέρεια: «Ανάμεσα σε όσους πρόσφεραν, ήταν και η γιαγιά μου, η οποία είναι 80 ετών. Έκλαιγε από συγκίνηση όταν με ειδοποίησε πως ήθελε και εκείνη να βοηθήσει. Η δική της γενιά έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις στα νιάτα της και βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα, δεν το σκέφτηκε στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας την αξία της αλληλεγγύης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το