Τοπικά

Μάθημα αλληλεγγύης από μαθητές του 12ου Δ.Σ. Βόλου – Έδωσαν τα χρήματα της εκδρομής στον “Εσταυρωμένο”

Οι μαθητές και το πενταμελές προεδρείο της απερχόμενης ΣΤ΄1 τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, πρόσφεραν ένα χρηματικό ποσόν για να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “Εσταυρωμένος”. Τα χρήματα τα είχαν συλλέξει για να δώσουν δωρεάν εισιτήρια σε κάποιους συμμαθητές τους, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκδρομή, που τελικά ματαιώθηκε λόγω πανδημίας…

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο υπεύθυνος του “Ε”, συνοδευόμενος από τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ., επισκέφθηκαν το σχολείο στις 26 Ιουνίου -μετά από ευγενική πρόσκληση του κ. Γεωργίου Πούλιου, Διευθυντή- και παρέλαβαν το φακελάκι με την έμπρακτη αγάπη των παιδιών.
Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του “Ε”, ευχαρίστησαν τον Διευθυντή και το πενταμελές συμβούλιο των μαθητών και προσέφεραν ως αντίδωρο: 25 παιδικά βιβλία, για όλα τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης και 2 βιβλία: “ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” και το “ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ”, για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η λιτή αυτή εκδήλωση, που έγινε στον ευρύχωρο διάδρομο του σχολείου, χαροποίησε όλους τους παρευρισκόμενους: δασκάλους, γονείς και μαθητές. Να σημειωθεί δε, πως η επιλογή του “Ε” έγινε από τα ίδια τα παιδιά χωρίς καμία επιρροή εκ μέρους των μεγάλων.
Προ ολίγων ετών, μία μαθήτρια του σχολείου αυτού, η Ρ.Τ. απέστειλε επιστολή στο Δ.Σ. του Εσταυρωμένου με την παράκληση να συμβάλλει στην ανακαίνιση κάποιων χώρων του σχολείου. Ο “Ε”, με τη συνεργασία: του Διευθυντή και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, ανακαίνισε δύο αίθουσες και έναν μεγάλο διαδρόμου του 12ου Δημ. Σχολείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το