Ελλάδα

Μαρτυρία ασθενούς: «Αν αργούσα μισή μέρα θα πέθαινα, κόλλησα τον πατέρα μου και κατέληξε»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN μίλησε ο Χρήστος Χαρμπίλας, ο οποίος νόσησε από τον κορονοϊό και παραλίγο να χάσει τη ζωή του. «Ήμουν διασωληνωμένος για 14 ημέρες, 10 ημέρες στην απομόνωση και άλλες 18 ημέρες στο σπίτι. Συνολικά ταλαιπωρήθηκα για 40 ημέρες» τόνισε ο κ. Χαρμπίλας. Όσον αφορά την επιστροφή του στην καθημερινότητα ο ίδιος υποστήριξε. «Ο κόσμος στην αρχή με έβλεπε κάπως παράξενα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένειά μου, καθώς αρρώστησε και ο πατέρας μου, ο οποίος δεν κατάφερε να ζήσει. Είχε υποκείμενα νοσήματα και κόλλησε από μένα».

Παρόλο που ο κόσμος τον αντιμετωπίζει με καχυποψία ο ίδιος υπογραμμίζει: «Ήμουν πολύ συνεπής με τα ιατρικά. Ζήτησα από τους γιατρούς να κάνω όλα τα τεστ μέχρι να βγω αρνητικός, ώστε να μην κινδυνεύσει από μένα ούτε η οικογένειά μου, ούτε κανένας άλλος. Οι γιατροί με σώσανε, μου φέρθηκαν σαν να ήμουν παιδί τους, γιατί κινδύνεψα να πεθάνω».

Τώρα ο ίδιος εργάζεται στο νοσοκομείο όπου θεραπεύτηκε ως θυρωρός, καθώς είχε υποβάλει τα χαρτιά του πριν νοσήσει, εκεί όμως κανείς δεν τον αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα όπως ο ίδιος τονίζει.

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει, ο κύριος Χαρμπίλας ανέφερε: «Τώρα που ακούω ότι τα κρούσματα αυξάνονται, εγώ φοβάμαι. Αυτό το πράγμα είναι ύπουλο, δεν ξέρεις πώς θα σε βρει. Εγώ ήμουν μια χαρά στη ζωή μου και δεν είχα αρρωστήσει ποτέ. Με χτύπησε ξαφνικά, ο πρώτος γιατρός που πήγα δεν το ανακάλυψε. Ο δεύτερος γιατρός με έσωσε. Αν αργούσα μισή μέρα θα είχα πεθάνει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το