Τοπικά

Μάρκος Βαξεβανόπουλος: Αποχωρώ από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών

Την αποχώρησή του από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ανακοίνωσε, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος.  Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο λόγος της αποχώρησής του έγκειται στο γεγονός ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον από μία ομάδα πέντε ατόμων. Εξηγεί επίσης πως πλέον δεν γίνονται ανοιχτές συνελεύσεις στην Επιτροπή για τους πολίτες.  Ο κ. Βαξεβανόπουλος δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών.

Η ανάρτησή του:

Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους μου και συναγωνιστές στον Βόλο ότι πλέον δε συμμετέχω στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών. Ο λόγος είναι ότι πλέον δεν γίνονται ανοιχτές συνελεύσεις για τους πολίτες και οι αποφάσεις λαμβάνονται από μία ομάδα 5 ατόμων. Η Επιτροπή φτιάχθηκε από τα σπλάχνα της κοινωνίας του Βόλου για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους ή την κομματική τους ταυτότητα με ένα σκοπό: να σταματήσει η τσιμεντοβιομηχανία την καύση σκουπιδιών. Για να το πετύχουμε υιοθετήσαμε την άμεση δημοκρατία και οι αποφάσεις λαμβάνονταν πάντα με απόφαση όλων των πολιτών, κάτι που το ονομάζαμε γενική συνέλευση. Αυτό ήταν η ουσία της δημοκρατίας και η βάση για να γίνει κάποιος ενεργός πολίτης. Βέβαια, ήταν κουραστικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν κάποιο κόμμα ή ακόμη και μεμονωμένος πολίτης προσπαθούσε να ελέγξει το κίνημα. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες είχαν τη δύναμη να μπαίνουν μπροστά και να βάζουν στην άκρη οποιονδήποτε προσπαθούσε να τους καπελώσει.
Ποτέ δεν πίστεψα στους Μεσσίες και στην αντίληψη που έχουν κάποιοι ότι οι πιο καταρτισμένοι πρέπει να έχουν πιο ισχυρό λόγο. Οι πιο καταρτισμένοι πρέπει να ενημερώνουν τον λαό και ο λαός να αποφασίζει. Οικτίρω αυτούς που θεωρούν ανώριμους τους πολίτες για να αποφασίσουν για κάτι αυτονόητο για την υγεία τους. Οι πολίτες είναι αυτοί που δημιούργησαν ένα κίνημα γεμάτο ζωή που ένωσε την πόλη. Δεν θα άντεχα να παρακολουθώ τη μετατροπή ενός ζωντανού κινήματος σε μικρή περιβαλλοντική οργάνωση ή παράρτημά της.
Παρακαλώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν την απόφασή μου και να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες μου που συνδέονται με δράσεις της Επιτροπής από δω και πέρα, γιατί πλέον δεν ανήκω σε αυτήν. Όταν ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίζει στην Επιτροπή, θα είμαι κι εγώ ξανά εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν σταματώ τον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και αυτών που έχουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα από αυτή.
Μακάρι να διαψευστώ, αλλά βλέπω τον θάνατο αυτού του κινήματος με έναν θανάσιμο για τους πολίτες συμβιβασμό.: την αποδοχή της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο αλλά με όλους τους ελέγχους και την τήρηση των προδιαγραφών. Κάτι που θα μας επιτρέπει νόμιμα και σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας να πεθαίνουμε ένας ένας από καρκίνο, αυτοάνοσο ή λέμφωμα Non Hodgkin.
Βολιώτες ξυπνήσατε. Τώρα οργανωθείτε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το