Τοπικά

Μαρίνα Χρυσοβελώνη στη “Θ”: Στηρίζει κριτικά τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν “βλέπει” μέλλον για τους ΑΝΕΛ με ευθύνη του Καμμένου

Με τις σχέσεις τους να βρίσκονται στο σημείο μηδέν, η σύγκρουση Καμμένου – Χρυσοβελώνη δεν έγκειται μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Θ» η κ. Χρυσοβελώνη δεν έχει καμία επικοινωνία επί μήνες με τον κ. Καμμένο και από την περασμένη Παρασκευή του ζήτησε μέσω επιστολής συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί μια ατζέντα κρίσιμων ζητημάτων για το μέλλον των ΑΝΕΛ και δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Οι δύο τους δεν συνομιλούν ούτε στο τηλέφωνο, ενώ φαίνεται καθαρά πως θεωρεί τους ΑΝΕΛ παρελθόν και τον Πάνο Καμμένο αποκλειστικά υπεύθυνο.
Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε στη «Θ» πως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «πορευόμαστε μαζί μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης αυτής και με την προϋπόθεση ότι αυτό που θα έρθει ως συμφωνία συμπλέει με το εθνικό συμφέρον της χώρας. Πριν διαβάσω τη Συμφωνία των Πρεσπών, πώς θα αποφασίσω να φύγω», δήλωσε, ενώ διαφαίνεται πως κάθε άλλο παρά είναι κατά της συμφωνίας. Θεωρεί πως από τη σημερινή κυβέρνηση έγινε το καλύτερο δυνατόν, με δεδομένη τη στάση που κράτησε η χώρα με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων. Θεωρεί επίσης ότι η συμφωνία βελτιώνεται συνεχώς και πως το μέλλον των ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από το ζήτημα της Συμφωνίας, αλλά από ένα σύνολο ζητημάτων που «χρεώνει» στον κ. Καμμένο.
«Σαφέστατα υπάρχει η αντίθεση των ΑΝΕΛ για να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία, δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα πράγματα, τα οποία πρέπει να υπάρχουν μέσα στη Συμφωνία. Για αυτό θεωρώ εγώ προσωπικά ότι καλό είναι η Συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολό της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η Συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας», είπε και σημείωσε πως δεν δήλωσε πουθενά ότι θα μείνει στην κυβέρνηση εάν διαφωνεί.
Τόνισε πως η στάση της δεν έχει καθοριστεί μετά από συνομιλία της με τον πρωθυπουργό και πως αύριο Τετάρτη δεν θα μετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα που συγκάλεσε ο κ. Καμμένος. Η ίδια μπορεί να μην είναι εκλεγμένη, αλλά μετείχε σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, πράγμα που δεν θα συμβεί αύριο.
«Ξεκαθαρίζω σε όσους δηλώνουν πως δεν φεύγω από την καρέκλα μου, πως δεν θα διακινδύνευα να θυσιάσω 20 χρόνια πολιτικής πορείας και υστεροφημίας για να καθίσω σε υπουργική θέση ακόμα 6 μήνες», δήλωσε στη «Θ» και παραδέχτηκε πως με τον Πάνο Καμμένο δεν έχει καμία επαφή, παρότι επανειλημμένως την έχει επιδιώξει. Επίσης τόνισε πως όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση δεν τα πέτυχε με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη συμβολή των ΑΝΕΛ και δεν πρέπει τίποτα να χαριστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απίστευτος: Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν!

Το όνειρο ενός Ινδού να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που μοιάζει με ελικόπτερο κατέρρευσε, αφού η…

23 Μαρτίου 2024

«Μου έδωσαν χρήματα για να σκοτώσω»: Ταξίδεψε από την Τουρκία στη Μόσχα για το μακελειό – Βίντεο με την ανάκριση συλληφθέντα

Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάκριση ενός εκ των συλληφθέντων για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε…

23 Μαρτίου 2024

Αποζημίωση 500.000 δολαρίων για την αστυνομικό από το Τενεσί που απολύθηκε επειδή έκανε σεξ με έξι συναδέλφους της

Μπορεί να έχασε τη δουλειά της η Μέγκαν Χολ, αστυνομικός σε πόλη του Τενεσί των…

23 Μαρτίου 2024

Κως: Κάτοικος του νησιού έπεσε θύμα απάτης με αναδρομικά σύνταξης

Το μεγάλο ποσό που τάχα θα εισέπραττε ως αναδρομικά σύνταξης, «θόλωσε» το μυαλό ενός 68χρονου…

23 Μαρτίου 2024

Το είχαν πει για αστείο οι Simpsons κι έγινε! Οι Cypress Hill στη σκηνή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου

Πριν από περίπου 30 χρόνια, οι Simpsons προέβλεψαν ότι οι Cypress Hill θα μοιράζονταν τη…

23 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας στις πρώτες βοήθειες

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Βόλου του Ερυθρού Σταυρού,…

23 Μαρτίου 2024