Τοπικά

Mαρίνα Χρυσοβελώνη: 28η Οκτωβρίου – Ημέρα μνήμης και τιμής

Σε δήλωσή της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η τέως υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός.
Αν και φέτος οι συνθήκες της πανδημίας μας περιορίζουν ως προς τις απαιτούμενες – καθιερωμένες εκδηλώσεις, παρόλο αυτά παραμένει, μέσα από την καρδιά μας, επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους που ενωμένοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.
Τιμούμε το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αυτό το ΟΧΙ, που πρέπει να συνεχίσει να σηματοδοτεί τη ζωή, γιατί αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής προασπιζόμενος με πάθος την εθνική του αξιοπρέπεια.
Σήμερα που η εθνική κυριαρχία της χώρας μας συχνά απειλείται και που διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας µας σε κρίσιμους γι΄ αυτή ζωτικούς χώρους όπως το Αιγαίο, η Θράκη η Μακεδονία και η Κύπρος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει τεράστια συμβολική αξία.

Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το