Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Σε εγκατάλειψη το τοξωτό γεφύρι στον Κισσό

«Σε εγκατάλειψη βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό το τοξωτό γεφύρι στη θέση «Γραφίνας» στον Κισσό, ένα μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον περιπατητικό τουρισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και της δημοτικής κίνησης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά.

Η ανακοίνωση της κ. Σαμαρά:
«Το τοξωτό γεφύρι, ένα από τα λίγα που υπάρχουν στο Ανατολικό Πήλιο θυμίζοντας άλλες εποχές, κατά τις οποίες οι κάτοικοι τα χρησιμοποιούσαν ως περάσματα για την μετακίνησή τους.
Όπως καταγράψαμε από την επιτόπια επίσκεψή μας μετά από καταγγελίες κατοίκων, το τοξωτό γεφύρι είναι μέσα στα χόρτα, χωρίς την κατάλληλη υποδομή και συντήρηση. Στο σημείο βρήκαμε και ξένους επισκέπτες, λάτρεις του φυσιολατρικού τουρισμού, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να βρουν μια πινακίδα για να μάθουν περισσότερα πράγματα για το συγκεκριμένο μνημείο.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να μεριμνά για τα ιστορικά μνημεία της περιοχής μας είναι χαρακτηριστική.
Οι κάτοικοι στον Κισσό μας περιγράφουν μια εικόνα αποκαρδιωτική και σε άλλα θέματα.
Η αγροτική οδοποιία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι παραγωγοί αδυνατούν να μεταβούν στις καλλιέργειές τους για να μαζέψουν τα αγροτικά προϊόντα. Πέρασε ολόκληρο καλοκαίρι, γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι τον Σεπτέμβριο ξεκινά η συγκομιδή, και δυστυχώς σφυρίζουν αδιάφορα.


Επίσης ακαθάριστες παραμένουν εδώ και πολύ καιρό οι αυλακιές άρδευσης στις καλλιέργειες και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο πότισμα. Ενέργειες που είναι αυτονόητες και αναγκαίες για μια περιοχή που στηρίζεται οικονομικά στον πρωτογενή τομέα, δεν έχουν γίνει από την Δημοτική Αρχή, μολονότι το προηγούμενο διάστημα προχώρησε και προσλήψεις συμβασιούχων. Τι κάνουν όλοι αυτοί;
Οι δεξαμενές άρδευσης και ύδρευσης είναι ακαθάριστες και ο κόσμος διαμαρτύρεται, ανησυχεί».
Η παράταξη «Κίνηση Ενότητας» μεταφέροντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Κισσού ζητεί από την δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το