Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Ζημιογόνος και ελλειμματικός ο απολογισμός- ισολογισμός του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για το 2018

«Ελλειμματικός και ζημιογόνος είναι ο ισολογισμός του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για το 2018 με τα στοιχεία να καταδεικνύουν την απουσία ορθολογικής και υπεύθυνης διαχείρισης των οικονομικών από την σημερινή δημοτική αρχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Ενότητας Μαρία Σαμαρά.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η δημοτική αρχή τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν έχει καταφέρει να τονώσει τα οικονομικά του Δήμου και να δημιουργήσει αναπτυξιακές πολιτικές προς όφελος των δημοτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:
«Οι πίνακες με τα οικονομικά στοιχεία περιγράφουν μια ζοφερή και τραγική οικονομική κατάσταση την οποία οι κάτοικοι ήδη βιώνουν από την απουσία έργου στην καθημερινότητα και τις υποδομές, με αποτέλεσμα ο Δήμος να
είναι συνεχώς εξαρτώμενος είτε της Περιφέρειας είτε κάποιου Υπουργείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ισολογισμός του έτους 2018 εμφανίζει :
1) Ζημία 555.453 €
2) Έλλειμμα 1.849.345 €
3) Υπέρογκη αύξηση δαπανών από 3.000.000 € (2017) σε 4.500.000 € το έτος 2018 (7% αύξηση δαπανών για το προσωπικό και 31% αύξηση των παροχών σε τρίτους 1.260.000 €).
4) Απλήρωτες υποχρεώσεις προς προμηθευτές 595.963 € και
5) Ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων να είναι 1.030.774 €.

Επειδή οι αριθμοί είναι η εικόνα της διοίκησης, τότε μπορούμε να πούμε ότι στον απολογισμό-ισολογισμό του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για το έτος 2018 καθρεφτίζεται η προχειρότητα και η ανεπάρκεια των τελευταίων 5,5 χρόνων που αυτή η ομάδα διοικεί το δήμο.
Η «Κίνηση Ενότητας» καταψήφισε τον ισολογισμό, αλλά έχει ζητήσει και περαιτέρω έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές για το πώς προέκυψε αυτή η ζημιά, ζητώντας αναλυτικό καθολικό έλεγχο γενικής λογιστικής όλων των λογαριασμών και κωδικών και των αντίστοιχων χρηματικών ενταλμάτων.
Η απουσία χρηστής, διαφανούς και υπεύθυνης διαχείρισης των οικονομικών από πλευράς δημοτικής αρχής ναρκοθετεί την ανεξαρτησία και την βιωσιμότητα του Δήμου φαλκιδεύοντας οποιεσδήποτε προοπτικές ανάπτυξης μπορούσαν να ελπίζουν οι δημότες.
Απέναντι σε αυτές τις εικόνες διαχειριστικής παρακμής η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» ως μείζονα αντιπολίτευση που την έχει τιμήσει με τη ψήφο του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 48,5% των πολιτών, δεσμεύεται με αίσθημα ευθύνης στους δημότες ότι θα ελέγχει και θα ασκεί το θεσμικό της ρόλο με σοβαρότητα και αμεροληψία προς όφελος όλων των δημοτών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το