Τοπικά

Μαρία Σαμαρά “«Ξεχασμένη» η Τσαγκαράδα από τη δημοτική αρχή”

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου δεν έχει παρουσιάσει ένα έργο δικό της στην Τσαγκαράδα, κάνει λόγο η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Μαρία Σαμαρά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει άλλοθι μέσα από τις πλημμύρες για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες, αστοχίες, αδικαιολόγητες και «ύποπτες» καθυστερήσεις.
Ποντάρει στη στήριξη τους κράτους για να κρυφτεί πίσω από αυτά που όφειλε να κάνει και δεν έπραξε.
Όμως οι δημότες έχουν καταλάβει πολύ καλά την τακτική της αποτυχημένης διαχείρισης της καθημερινότητας.
Στην Τσαγκαράδα οι κάτοικοι είναι οργισμένοι από την τραγική κατάσταση στην εσωτερική οδοποιία. Και δεν αναφερόμαστε στις ζημιές που προκλήθηκαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας μόνο , αλλά αυτές που προξενήθηκαν από τις πλημμύρες του 2018. Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τότε και ένα έργο δικιάς της αρμοδιότητας, δεν έχει να παρουσιάσει.
Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι από τις φθορές και η πρόσβαση στους οικισμούς γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Τα καλντερίμια και μονοπάτια είναι σε άσχημη κατάσταση και τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα, αν δεν ήταν και οι σύλλογοι για να κάνουν μεγάλες προσπάθειες για τη συντήρησή τους.
Οι αγροτικοί δρόμοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια σε απερίγραπτη κατάσταση και απορούμε τι είδους παρεμβάσεις έγιναν στο αγροτικό οδικό δίκτυο, όπως διατεινόταν η δημοτική αρχή, όταν οι αγρότες διαλύουν τα αγροτικά τους οχήματα για να φτάσουν στα κτήματα.
Για το περίφημο τοξωτό γεφύρι της Τσαγκαράδας που πέρυσι κατέρρευσε κι έπαθε μεγάλη ζημιά, ούτε λόγος πλέον από τη δημοτική αρχή. Τα μπάζα παραμένουν εκεί και οι δημότες αγανακτούν και οικτίρουν με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να επιδιορθώσει τη ζημιά ενός τόσο σημαντικού αρχιτεκτονικού πολιτιστικού μνημείου του τόπου μας.
Επίσης οι δίοδοι παροχέτευσης ομβρίων υδάτων (αυλακιές) είναι ανύπαρκτες ή ακαθάριστες, φερτές ύλες και σκουπίδια ξεχειλίζουν και επικρατεί μια εικόνα εγκατάλειψης.
Το μόνο για το οποίο νοιάζεται η δημοτική αρχή είναι οι εργολαβίες και οι απευθείας αναθέσεις !!
Πού πάνε τα χρήματα των δημοτών;
Πώς διαχειρίζεται η δημοτική αρχή το ταμείο του Δήμου;
Γιατί κοινότητες, όπως η Τσαγκαράδα, έχουν εγκαταλειφθεί;
Οι δημότες ζητούν απαντήσεις. Ζητούν και έργα για την αναβάθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, αλλά ξέρουν ότι αυτά από τη σημερινή δημοτική αρχή δεν πρόκειται να τα δουν ποτέ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το