Τοπικά

Mαρία Σαμαρά: «Στον αέρα» τα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2018 στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

«Στον αέρα» βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2018 στον Δήμο Ζαγοράς Μουρσεσίου με ευθύνη της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά.
Σύμφωνα με την κ. Σαμαρά ως αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες ταλαιπωρούνται από τη μη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και οι εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβάσεις να απειλούν με αποχώρηση και αποζημιώσεις.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι εργασίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από 2020 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα απολύτως.
Μετά από καταγγελίες των εταιριών που έχουν αναλάβει τα έργα με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως η μεγάλη καθυστέρηση στα εν λόγω έργα, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, οφείλονταν αποκλειστικά, στην χαρακτηριστική, περίεργη και αδικαιολόγητη αδιαφορία της Δημοτικής αρχής για τον ορισμό επιβλέποντα, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, τη στιγμή που έχει οριστεί επιβλέπων σε άλλο έργο που έχει δημοπρατηθεί μεταγενέστερα.
Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα σε περίπτωση που χαθούν οι χρηματοδοτήσεις ζητούν τις νόμιμες αποζημιώσεις αλλά και πειθαρχικές ευθύνες, επισημαίνοντας πως ουδεμία ευθύνη θα φέρουν σε πρόκληση περαιτέρω βλαβών στο οδικό δίκτυο και στις δομές του Δήμου.
Αναφέρουμε τα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει καν οι εργασίες:
«Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην Κοινότητα Τσαγκαράδας, Κοινότητα Ζαγοράς, Κοινότητα Αγίου Δημητρίου και Κοινότητα Ανηλίου »

Η δημοτική αρχή προκλητικά κωλυσιεργεί και δεν προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν υποδομές του δήμου μας και παράλληλα να αποτρέψει νέα πλημμυρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές αδιαφορώντας προφανώς ότι η περιοχή μας ανά πάσα στιγμή και σε κάθε εποχή κινδυνεύει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
O συμβάσεις για τα ανωτέρω έργα έχουν υπογραφεί από το 2020 και οι εργασίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το έτος, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα απολύτως.
Είναι ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή πλέον κινείται και σ΄ αυτή την περίπτωση, (όπως και στην περίπτωση της πτώσης του ιστορικού γεφυριού της Τσαγκαράδας), όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων της, στα όρια και στο νήμα της νομιμότητας.
Η «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» καταγγέλλει την ανεύθυνη στάση της Δημοτικής αρχής και ζητά άμεση έναρξη εργασιών στα ανωτέρω έργα δηλώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την απόδοση των ευθυνών σ’ αυτούς που χειρίζονται τα κοινά με τόση προχειρότητα αλλά και προκλητική αδιαφορία για τους πολίτες και τον τόπο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το