Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Σε άθλια κατάσταση το οδικό κύκλωμα Πουρίου

«Με μεγάλες δυσκολίες και κάτω από επικίνδυνες συνθήκες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από το Πουρί προς την παραλία του Οβριού» τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης επούλωσης των τομών και καταπτώσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου.
Σε ανακοίνωσή της η κ. Σαμαρά αναφέρει:

«Το πρόβλημα της οδικής πρόσβασης απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πουρίου που το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τις αναφορές τους προς τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, της «Κίνησης Ενότητας Ζαγοράς -Μουρεσίου» καταθέτοντας το αίτημα για γρήγορη και ουσιαστική αποκατάσταση όλων των ζημιών στο οδικό δίκτυο της περιοχής τους.
Είναι λυπηρό, γιατί ενώ έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που προκλήθηκαν οι ζημιές και τα προβλήματα στις διάφορες οδικές συνδέσεις του Πουρίου, εντούτοις οι ρυθμοί αντιμετώπισής τους είναι όχι μόνο υποτονικοί, αλλά θα λέγαμε δίχως ίχνος υπερβολής και ανύπαρκτοι.
Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα αφενός οι κάτοικοι να έχουν έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου μετακινουμένοι με τα οχήματά τους αφετέρου να δυσκολεύει το έργο της εξυπηρέτησής τους σε θέματα καθημερινότητας.
Η παράταξή μας στο πλαίσιο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας με την οποία πάντα λειτουργεί κατέγραψε όλα τα επικίνδυνα σημεία που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο του Πουρίου, ενώ βρίσκεται και σε συνεχή επικοινωνία με το προεδρείο της τοπικής κοινότητας καθώς και τους υπόλοιπους ανθρώπους της περιοχής.
Πιο αναλυτικά, πρώτον, υπάρχουν ζημιές, φθορές και τομές στο οδόστρωμα του επαρχιακού οδικού δικτύου μεταξύ Ζαγοράς-Πουρίου από το οποίο διέρχονται καθημερινά δεκάδες δημότες και επισκέπτες και βέβαια μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Δεύτερον, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ο δρόμος μεταξύ Πουρίου και της παραλίας του Οβρίου που το περασμένο Φθινόπωρο είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές με αποκοπή του οδοστρώματος, λόγω των πλημμυρών. Παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής τις πρώτες μέρες, στη συνέχεια το έργο εγκαταλείφθηκε από τη δημοτική αρχή και ο δρόμος παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα, ενώ πλησιάζουν η Άνοιξη και το Καλοκαίρι, περίοδοι κατά τις οποίες η κίνηση των οχημάτων αυξάνεται κατακόρυφα.
Τρίτον, η εσωτερική οδοποιία στο Πουρί είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση με τους κατοίκους να μετακινούν τα οχήματά τους στα δρομάκια και τα καλντερίμια με δυσκολία.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει χρηματοδότηση και να εντάξει άμεσα στο προγραμματισμό της την υλοποίηση έργων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στη κοινότητα του Πουρίου, το πιο ακριανό χωριό του νομού Μαγνησίας από την πλευρά του Ανατολικού Πηλίου που, όμως έχει καταφέρει μέσα από τον δυναμισμό των ανθρώπων του και το φυσικό του κάλος να αντιστέκεται στον γενικότερο μαρασμό της περιφέρειας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το