Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Σε άσχημη κατάσταση το οδικό δίκτυο στη Μακρυράχη

Σε πολύ άσχημη αποκατάσταση παραμένει το οδικό δίκτυο στη Μακρυράχη και ενώ έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τις μεγάλες πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στο Ανατολικό Πήλιο και τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας Μαρία Σαμαρά, οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται, και ζητούν την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών («χθές») και αγανακτούν με τις συνεχείς υποσχέσεις της δημοτικής αρχής που ποτέ δεν υλοποιούνται. Κάτοικοι, αγρότες και επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα είναι προσβάσιμο και δεν θα ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα προβλήματα του οδικού δικτύου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

«Η πρώτη περιλαμβάνει τις μεγάλες καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί στο δρόμο κοντά στην είσοδο του χωριού, καθώς κινείται κάποιος με το όχημά του από το Καράβωμα προς την κοινότητα.
Πρόκειται, ίσως για το πιο επικίνδυνο κομμάτι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου μας το οποίο παραμένει χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση. Από τις πλημμύρες, «φαγώθηκε» το οδόστρωμα και «έφυγαν» κομμάτια δρόμου, και έτσι το πρόβλημα παραμένει με τη δημοτική αρχή να μην έχει διεκδικήσει με σθεναρό και αποτελεσματικό τρόπο από τους αρμόδιους φορείς την αποκατάσταση των καταπτώσεων.
Η δεύτερη περίπτωση με τις ζημιές αφορά στη εσωτερικό οδικό δίκτυο, όπου ο δρόμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία.
Η αποκατάσταση των ζημιών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής, καθώς πρόκειται για εσωτερικό οδικό δίκτυο, δηλαδή εντός της Μακρυράχης, και είναι απαράδεκτο, γιατί εδώ και 2,5 χρόνια το πρόβλημα παραμένει.
Η εργολαβία του συγκεκριμένου έργου συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και ο συμβατικός της χρόνος έληξε πριν μια εβδομάδα, ενώ οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι απερίγραπτη και όσες «πόρτες» και αν κτύπησε για να εξασφαλίσει την τεχνική επάρκεια, πάλι σε μπόρεσε να παραδώσει στους δημότες ένα ολοκληρωμένο έργο και το οποίο θα έδινε τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία τους.

Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τους δημότες της Μακρυράχης ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν θα χειροτερέψει σε ένα ενδεχόμενο (απευκταίο φυσικά αλλά δυστυχώς πολύ πιθανό) νέο πλημμυρικό φαινόμενο;

Ποιος μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι οι καταπτώσεις στην είσοδο του χωριού, δεν θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, τώρα που οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν;
Οι κάτοικοι έκαναν πολύ υπομονή όλο αυτό το διάστημα, περίμεναν έργα και έργα δεν είδαν.

Ο εμπαιγμός τους από τη δημοτική αρχή είναι συνεχής.
Η «Κίνηση Ενότητας» ζητά από την δημοτική αρχή να προχωρήσουν επιτέλους οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Μακρυράχης.
Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το