Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: “Για τη δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου η τηλεδιάσκεψη είναι άγνωστη λέξη”

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καταγγέλλει ότι από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ξεκίνησε η πανδημία, πολλές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχουν πραγματοποιηθεί διά περιφοράς (μέσω email), ενώ το ίδιο συνέβη και με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι διά ζώσης συνεδριάσεις επιλέχθηκαν από τη λήξη της καραντίνας και μετά, όταν και δημιουργήθηκε η αίσθηση της επιστροφής στην κανονικότητα.
Ακόμη, όμως, και οι διά ζώσης συνεδριάσεις πάντα εγκυμονούσαν τους κινδύνους για τη μετάδοση του ιού, ειδικότερα, όταν πρόκειται για μια αίθουσα δημαρχιακού καταστήματος η οποία δεν χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη χωρητικότητά της για να φιλοξενήσει 20 και πλέον άτομα και να διατηρούνται παράλληλα οι αποστάσεις.

Εδώ και ένα μήνα που άρχισε η δεύτερη καραντίνα, σύμφωνα με την επικεφαλής της παράταξης κ. Μαρία Σαμαρά, οι συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου γίνονται δυστυχώς πάλι διά περιφοράς, ενώ μόνο οι συνεδριάσεις οικονομικής επιτροπής πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Για την ομαλότερη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, την ουσιαστική διεξαγωγή διαλόγου και τη λήψη αποφάσεων με διαφάνεια πάντα σε συνθήκες ασφάλειας, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η τηλεδιάσκεψη”, σημειώνει η ίδια, επισημαίνοντας ότι πολλοί Δήμοι, Περιφέρειες, αλλά και άλλοι φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν επιλέξει για τις συνεδριάσεις των συμβουλίων και των άλλων θεσμικών οργάνων την τηλεδιάσκεψη.

“Δυστυχώς για το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου η τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων παραμένει άγνωστη λέξη”, τονίζει η κ. Σαμαρά, η παράταξη της οποίας είχε ζητήσει εγκαίρως να προμηθευτεί η Δημοτική Αρχή όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις. Δυστυχώς, όπως αναφέρει, η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα. “Αδιαφόρησε, όπως κάνει για πολλά πράγματα. Είναι απαράδεκτο για έναν Δήμο να μην μπορεί να εγκαταστήσει την ψηφιακή πλατφόρμα για τις τηλεδιασκέψεις, όταν το έχουν κάνει όλοι οι άλλοι. Η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να αξιοποιήσει ένα ελάχιστο ποσό από τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε λόγω πανδημίας και να προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ωστόσο επιλέγει την διά περιφοράς συνεδρίαση που παραπέμπει σε φαρσοκωμωδία, ειδικά, όταν πρέπει να συζητηθούν θέματα μείζονος σημασίας και να παρθούν αποφάσεις”.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ζητεί από την Δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά περιφοράς. “Είναι η υποχρέωσή της απέναντι στους δημότες που ζητούν διαφάνεια στις αποφάσεις που τους αφορούν”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το