Τοπικά

Μαρία Σαμαρά «Πρόβλημα με τη διανομή της αλληλογραφίας»

 

 

Σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά, έχει προκύψει με τη διανομή της αλληλογραφίας τις τελευταίες εβδομάδες  σε μια μεγάλη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών που μένουν αβοήθητοι από τη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρει η κ. Σαμαρά «Στην περιοχή μας, η αλληλογραφία παίζει σημαντικό ρόλο για τα νοικοκυριά, καθώς υπάρχουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αλλά και ηλικιωμένοι που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, με συνέπεια η μόνη τους ειδοποίηση από κρατικούς φορείς και υπηρεσίες να διεξάγεται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το πρόβλημα στην έγκαιρη και συστηματική διανομή της αλληλογραφίας υπάρχει έντονο στη Ζαγορά, τη Μακρυράχη, το Χορευτό και το Πουρί.

Μέχρι και πριν λίγο καιρό την αλληλογραφία στις περιοχές αυτές, όπως και σε άλλες πραγματοποιούσε ιδιώτης και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο ο ιδιώτης αποχώρησε και αυτό το τμήμα των περιοχών ανέλαβαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που όμως λόγω μειωμένου προσωπικού δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες. Ήδη στην περιοχή δραστηριοποιείται υπάλληλος των ΕΛΤΑ που πρέπει να μάθει την περιοχή, αλλά είναι πολύ πιθανό με ένα μόνο άτομο να μην εξυπηρετείται ο κόσμος».

Σύμφωνα με την ίδια, «το πρόβλημα έχει αναφερθεί από τους αγανακτισμένους δημότες στη δημοτική αρχή, όμως λύσεις δεν βλέπουμε.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, γιατί με τα προβλήματα στην παράδοση της αλληλογραφίας χάνονται προθεσμίες για πληρωμή λογαριασμών, αλλά και υλοποίηση διαφόρων άλλων διαδικασιών που έχουν σχέση με κρατικούς φορείς και υπηρεσίες και το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται πολλαπλά. Η σχέση του πολίτη με το κράτος δεν εξαντλείται μόνο στην καταβολή των συντάξεων και των λογαριασμών ΔΕΚΟ, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υποχρεώσεων ειδικά τώρα που πολλά πράγματα αλλάζουν.

Η ομαλή παράδοση της αλληλογραφίας στις ορεινές περιοχές της περιφέρειας είναι στοιχείο της καθημερινότητας που παίζει σημαντικό ρόλο στους ανθρώπους που δεν ζουν στις πόλεις. Στην συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώσαμε το σώμα αλλά φαίνεται πως ούτε αυτό έχει αντιληφθεί η δημοτική αρχή η οποία έχει αποξενωθεί εντελώς από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το